Saját KB bal
Saját KB jobb

Állatviadalra csaptak le a magyar rendőrök – VIDEÓ

A rendőrség a TEK munkatársaival az állatviadal szervezőit és résztvevőit éppen állatviadal közben érték tetten - írja közösségi oldalán a Magyar Rendőrség

„Élet-halál harcra tenyésztették, tréningezték és képezték ki a kutyákat Nyíregyháza külterületén. Az állatok tartására, harcoltatására kialakított ingatlan használója L. T. 46 éves férfi szervezte és bonyolította le a tiltott állatviadalt. A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult. A férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlenül bánt a kutyákkal, hogy még a harc előtt a kutyák egészségkárosodását, esetleges pusztulását okozhatta.
Kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül lépett kapcsolatba. A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült. Ők hasonlóképpen tartott kutyáikkal résztvevőként, vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes mérkőzéseken, amelyekre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek. A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki, akiket tiltott állatviadal szervezése bűntett, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozásával gyanúsítjuk.
25 kutyát lefoglaltunk, és biztonságba helyeztük őket. Lefoglaltunk még az állatok felkészítéséhez használt különböző eszközöket, így futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszereket, és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat” – tette közzé Facebook oldalán a Magyar Rendőrség.

Forrás: Magyar Rendőrség Facebook oldala

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...