Saját KB bal
Saját KB jobb
pexels

A debreceni macskakávézó nem fogad többé 8 év alatti gyerekeket

Szomorú és nehéz döntést kellett meghoznia a debreceni macskakávézónak, miután többször előfordult, hogy a gyerekek nem bántak megfelelően a cicákkal.

A debreceni Macskakávézó nyáron nyitotta meg kapuit és rövid idő alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy előzetes asztalfoglalás nélkül ma már nem tudják fogadni a vendégeket. A helyen tíz cicus él, közülük négyen menhelyről érkeztek. Az igazi sztárok a nagy termetű, gyönyörű Main Coon cicák, akiknek valóban csodájára járnak az emberek.

Szigorú szabályok a cicák érdekében

A kávézóban a cicák társaságában lehet elfogyasztani egy kávét vagy egy sütit, de a cicákkal való kapcsolatteremtésre fontos szabályok vonatkoznak. Simogatni lehet őket, de ölbe venni és emelgetni nem, a cicák amúgy maguktól szoktak felmenni a vendégek ölébe. Etetni is szigorúan tilos őket. Ezeket a szabályokat a gyerekekkel azonban csak a szülők segítségével lehet betartatni, hiszen a szülő felelőssége, hogy elmagyarázza gyermekének mit szabad és mit nem. Az üzemeltetők azonban már korábban is tapasztaltak gondatlan szülői magatartást, nemhogy a szabályokat nem mondták el a kicsiknek, de nem is felügyelték a viselkedésüket.

A cicák egészsége a legfontosabb

A kávézó vezetősége közösségi oldalán újabb sajnálatos esetről számolt be a napokban. Egy kisgyerek, akire a szülei nem figyeltek, ledobta az egyik cicát a lépcsőn. Oszkárnak szerencsére semmi baja nem lett az ijedtségen kívül, de a kávézó vezetése a cicák épségének érdekében fontos és nehéz döntést hozott meg az esetet követően. Október 27-től 8 év alatti gyerekek nem látogathatják a kávézót. A teljes poszt szövege:

„Kedves Vendégeink! 2020. október 27-től kávézónk nem tudja fogadni a 8 év alatti gyermekkel érkező családokat! A mai napon sajnos elfogyott a türelmünk, amikor a “doktor szülők” kislánya ledobta Oszkárunkat a lépcső tetejéről, majd hiába szólítottuk fel őket távozásra, ez nem történt meg. Azért voltunk eddig bizakodóak és türelmesek, mivel tapasztalatunk szerint 10 szülőből 8 felelősségteljesen viselkedik és kontrollálja a csemetéjét, azonban nekünk a cicáink a legfontosabbak, és nem fogjuk kitenni őket az esetleges sérüléseknek. Megerősítés számunkra, hogy rengetegen jeleztétek nekünk eddig, javasoljátok a korhatár bevezetését.
Megértéseteket köszönjük!
Ui: Oszkárnak nem lett baja, de mi nagyon megijedtünk!”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/macskakávézódebrecen

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...