Saját KB bal
Saját KB jobb

Szmokingban várta örökbefogadó gazdáit, de ők mégsem vitték haza

Vincent ünneplőbe öltözve, frissen fürödve várta örökbefogadó gazdáit, akik az utolsó pillanatban úgy döntöttek, mégsem viszik haza a tündéri kölyköt.

A szívszorító történet egy kolumbiai állatmenhely közösségi oldalán jelent meg, és hamar bejárta az internetet, sokan felkapták rá a fejüket. Valóban nagyon szívfacsaró sztori, ahogy a menhelyen élő kis kölyök ünneplőbe öltözve várja örökbefogadó gazdáit, akik azonban mégsem jönnek érte.

A poszt szerint az utolsó pillanatban gondolták meg magukat és telefonon lemondták az örökbefogadást. A kiskutya valójában nem igen tudhatta, hogy milyen napra ébredt és azt sem, hogy miért húzzák rá azt a furcsa hacukát. Valójában a gondozók csalódtak újra egy óriásit, hiszen úgy gondolták, Vincent most már jó helyen lesz, saját családdal, sok szeretettel és gondoskodással.

Az örökbefogadás egy életre szól

Kutyát örökbe fogadni  felelős döntés. Nagy körültekintést, elkötelezettséget és tudatosságot igényel, egy örökbefogadó gazdinak tudnia kell, hogy egy életre dönt. Többek között ezért hosszabb és körültekintő folyamat örökbe fogadni egy kutyát egy gondos és odafigyelő fajtamentéstől vagy menhelytől. Sajnos az állatmentő szervezetek nagy része hiába törekszik arra, hogy a megfelelő gazdát találja meg egy árva kutya számára, néha sajnos minden erőfeszítés és odafigyelés ellenére sem sikerül a megfelelő gazdi kiválasztása. 

A tökéletes gazdi

Egy örökbefogadó gazdi nem attól lesz tökéletes, hogy jól kiismerte a kutyát mielőtt hazavitte, együttélésük hamar problémamentes, a tanulási és beszoktatási folyamat gördülékenyen megy és minden jól alakul. Attól lesz igazán nagyszerű egy örökbefogadó, ha a felmerülő problémákat – melyek bizony kényelmetlenek és kellemetlenek lehetnek – igyekszik minden erejével megoldani. Nem sajnál időt, energiát és pénzt arra, hogy orvosoljon esetleges viselkedési zavarokat, félelmi reakciókat és egyéb más, az „előző” életből hozott defekteket. Eszébe sem jut az az opció, hogy vissza is viheti a menhelyre.

Vincent szerencséje

Vincent esetében talán még mindig jobb, hogy az utolsó pillanatban lemondták az örökbefogadását, mintha hazavitték volna és pár hét múlva visszakerült volna a menhelyre. Szerencsére nagyon jól alakult a sorsa, a cuki posztnak köszönhetően hamar jelentkeztek érte, pár napra rá egy kedves család örökbe is fogadta.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: Facebook/ FundacionRescatameCO

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...