Saját KB bal
Saját KB jobb

Saját maga által mentett és nevelt oroszlánjai ölték meg a természetvédőt

Az ismert dél-afrikai természetvédő a két fehér oroszlánt az orvvadászok elől mentette meg kölyökkorukban.

A 69 éves West Mathewson a két fehér oroszlánt kölyök koruktól nevelte és nagyon szoros viszonyt ápolt velük.  A természetvédőt oroszlánjai napi sétáltatása közben érte a támadás.

Az oroszlánok egy olyan tenyészetben születtek, ahol kifejezetten fizetett vadászatra tartanak vadállatokat fogva. Általában Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból érkező trófea vadászok már az otthonukban, online kiválaszthatják, hogy melyik állatot akarják „levadászni”. A vadászat aztán egy lekerített területen történik, hogy az előre kifizetett vadnak esélye sem legyen elmenekülni. A vadászokra pedig állig felfegyverzett őrök vigyáznak, nehogy véletlenül fordítva süljön el a dolog.

Aktív állat- és természetvédő volt

A család Lion Tree Top Lodge néven üzemeltet Dél-Afrikában egy sikeres safari hotelt. A természetvédőt szinte az egész világon ismerték. A baleset ezen a területen történt, ahol a két oroszlánnal Mathewson sétálni indult. Minden nap megtette ezt a kis sétát az oroszlánokkal, azonban ezen a napon valami történt, ami végzetesnek bizonyult.  Felesége egy autóval követte őket, próbált segíteni férjének, de esélytelen volt a két oroszlánnal szemben.  A támadás után az oroszlánok teljesen nyugodtan viselkedtek, úgy vélik, hogy a halálos balesetet egy eldurvult játék okozta.

Fotó: Lion Tree Top Lodge
Korábban is támadtak már

2017-ben a két fehér oroszlán állítólag megszökött a területről és megöltek egy férfit.  Mathewson akkor kiállt oroszlánjai mellett, véleménye szerint az állatok nem voltak agresszívek, napi három-négy töltött  közvetlen közelükben.

Az oroszlánokat egyelőre elszállították a safari hotel területéről, ideiglenesen elhelyezték őket egy parkban. Később fognak sorsukról dönteni.  A család ügyvédje elmondta, hogy  Mathewson-t felesége, négy fia és hat unokája gyászolja.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife.com

Fotók: Lion Tree Top Lodge

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...