Saját KB bal
Saját KB jobb
peta.org

A bejrúti robbanás négylábú áldozatai

Augusztus elején óriási robbanás rázta meg Bejrút városát. Az hatalmas pusztítás legalább 190 halálos áldozatot követelt.

A híradások szerint 2750 tonna ammónium-nitrát robbant fel Bejrútban, mely 3,3-as erősségű földrengést gerjesztett és hatalmas pusztítást okozott.  A robbanás erejét egy kisebb, taktikai atombomba erősségéhez hasonlították. A romok alatt eddig 190 halálos áldozatot találtak, de a kutatások még mindig tartanak.

Hontalan, elárvult állatok

A tragédiának rengeteg háziállat is áldozatul esett és nagyon sokan vesztették el gazdájukat, vagy szöktek el ijedtükben. A robbanás utáni zűrzavarban egyre több kóbor állat kerül szem elé az utcákon és egyre többen keresik kétségbeesetten eltűnt kedvencüket. A PETA egy csoportot küldött a helyszínre, akik a helyiek segítségével megkezdték az állatok mentését.  Súlyos gondot jelent az elkóborolt vagy elárvult állatok etetése, ellátása, sérüléseik kezelése. A segélycsoport a helyszínre szállított nagy mennyiségű állateledelt. Nem csak a saját maguk által befogott állatokat etetik, de azoknak is segítenek, akik rögtönzött állatmenhelyként befogadják a kóbor négylábúakat.

Fotó: peta.org
Összefogás

A helyi állatvédő csoportokkal karöltve a PETA segélyszervezet önkéntesei viszonylag gyorsan összeállítottak egy kutatási csoportot, melynek segítségével hatékonyabban tudják menteni a romok alatt rekedt állatokat. Az elveszett háziállatokat pedig a lehető leghatékonyabb módon próbálják újra egyesíteni gazdájukkal.

Egy ilyen, súlyos áldozatokat követelő tragédia után az emberélet mentése és megóvása az elsődleges, így az első sokk után kevés figyelem irányul bármi másra. Jó tudni azonban, hogy az állatokon is szervezetten és hatékonyan próbálnak segíteni elkötelezett önkéntesek. Hiszen minden élet számít.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: peta.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...