Saját KB bal
Saját KB jobb

Farkas és medve szokatlan barátságát kapta lencsevégre egy fotós

Nem mindennapi barátságot sikerült dokumentálnia egy természetfotósnak Finnországban. Egy farkas és egy medve szokatlan kötelékét, barátságát kapta lencsevégre.

Akár egy mese is lehetne ez a történet, a szürke farkasról és a barna medvéről, akik olyan jó barátságban voltak, hogy együtt járták az erdőt, együtt vadásztak, együtt játszottak és elválaszthatatlan barátok lettek. Ez azonban nem egy mese, hanem a valóság, ami néha cifrább dolgokat tud produkálni, mint a képzeletünk.

Egy finn fotós, Lassi Rautiainen 2013-ban tíz napon keresztül figyelte az erdő furcsa párosát és ez idő alatt olyan pillanatokat sikerült megörökítenie, melyek tökéletesen visszaadják a hihetetlen barátság bensőséges pillanatait, a szemmel látható kötődést és mindazt amire nem nagyon van tudományos magyarázat.

Szinte összenőttek

A fotós közelről, de takarásban figyelte, ahogy a duó szinte mindent együtt csinál. Együtt vadásznak, megosztják egymással a zsákmányt, játszanak egymással és vándorolnak az erdőben.  Ahogy eljött az alkonyat, a farkas és a medve szinte percre pontosan találkoztak, mintha megbeszélték volna a helyet és az időt. Innen indultak együtt vadászni és a fotós szerint egyszerűen megállíthatatlanok voltak így ketten. Elejtettek szinte mindent, ami célpontjukba került. A zsákmányt aztán közösen fogyasztották el. A fotós szerint Európában még nem fedeztek fel ehhez hasonló kapcsolatot medve és farkas között, tehát ezek a felvételek valóban egyszeriek és talán megismételhetetlenek is. A szokatlan barátság okára és kialakulásának módjára pedig nem nagyon tud senki magyarázatot adni.   A valósághoz talán az áll legközelebb, hogy valamiért mindketten falka vagy szülők nélkül maradtak növendék korukban és valamilyen módon egymás közelébe kerültek, együtt pedig könnyebb volt túlélni.

Nézzétek meg ezt a csodálatos fotósorozatot galériánkban:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: powerfulmind.co, wildfinland.org

Fotók: Lassi Rautiainen/wildfinland.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...