Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Facebook.com/azhumane

Azt sem tudták megállapítani, hogy egyáltalán milyen állatot mentettek

Az Egyesült Államokban nemrégiben egy olyan állapotban lévő kisállatot mentettek a helyi állatvédők, melyről nem tudták megállapítani, hogy melyik fajhoz tartozik.

Az eset egészen pontosan Arizonában történt és a Arizona Humane Society (AHS)  számolt be róla közösségi oldalán. A szóban forgó kisállatot az egyik önkéntesük találta és vitte be a menhelyre, de olyan állapotban volt, hogy nem tudták megállapítani, hogy kutya, cica vagy más szőrös kistestű állatot mentettek. Az egész kis élőlény egy nagy ragacsos, rasztás, összeragadt és nagyon koszos szőrcsomó volt.

Nézzétek meg ezt a képet és mielőtt lejjebb görgettek, tippeljétek meg, hogy milyen állat van a képen:

Fotó: Facebook.com/azhumane

Jöjjön egy kis segítség, vegyétek szemügyre közelebbről is:

Fotó: Facebook.com/azhumane

A megoldás pedig csak azután látható, hogy kezelésbe vették és egy hosszú procedúrán keresztül megszabadították fájdalmas szőrcsomójától:

Fotó: Facebook.com/azhumane
Nem gazdája hanyagolta el

A kis szőrcsomó látványos átalakuláson esett át, az előtte-utána fotók valóban nem mindennapiak. A menhelyen dolgozók láttak már sok csodát, megszépülést, de ehhez foghatóval még ők sem találkoztak. Mindig tudták, hogy milyen állatot mentettek. Ez a kis lény azonban feladta nekik a leckét. A cica a Fluffer nevet kapta és két nap alatt gazdára is talált. Mai napig nem értik, hogyan kerülhetett ilyen állapotba. Annyi bizonyos, hogy kijárós cica volt és gazdája meghalt,így senki nem viselte gondját. Kerülte az embereket, nem ment be másik házhoz, nem környékezett meg másik családot. Korát nagyjából 4 évesre saccolják, súlya pedig a raszta frizurával együtt 4 kilogramm volt. Amint letolták róla a bundát, majdnem 1 kilogrammal lett kevesebb.

Az esztétikai látványon túl a cica egészséget is megviselte bundájának borzasztó állapota. Nagyjából folyamatosan 1 kilogramm súlyt hordozott magán a nap minden percében, melybe rovarok és bolhák költöztek. Ennek ellenére szerencsére Fluffernek semmilyen maradandó egészségkárosodása nincs, így ma már boldog gazdis cicaként élheti mindennapjait.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók/Cover: Facebook/azhumane

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...