Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: FB/Deb Melser, FB/Sandy Russel Drake

Hat éve eltűnt kutya sétált be egy üzletbe

Oklahomában történt az eset, amikor is egy hat éve eltűnt kutya egyszerűen csak besétált a Walmart-ba, és segítségért jelentkezett.

Az élet csodás fordulatokra képes, pláne ha segítségére van egy mikrochip. Számos esetben bebizonyosodott már, hogy milyen reménytelennek hitt esetekben képes segíteni. Egy eltűnt kutyának pár hét után alig van esélye, hogy megtalálják a gazdik vagy ő maga hazataláljon.  Chip nélkül egy idő után minimálisra csökken az esély. Arról nem is beszélve, hogy hazánkban is kötelező a kutyák mikrochipes megjelölése.

Csodák márpedig vannak

Pár hét vagy hónap csellengés után megkerülni ma már nem olyan nagy dolog, hála a chipnek. De amikor hosszú évek telnek el és a semmiből egyszer csak előkerül egy kutya, az valóban egy kisebb csoda. Ez történt Oklahomában, abban a bizonyos Walmart áruházban is. Egy kutyus egyszerűen csak besétált az áruházba az utcáról, és a személyzet gondjaira bízta magát. Az üzletvezető betette egy bevásárló kocsiba, készített róla egy fotót, és feletette FB oldalára, hogy a környékbelieket értesítse az elveszett négylábúról. Úgy gondolta, a gazdik még valahol a közelben lehetnek.

Ezzel egyidejűleg hívták a helyi állatmentő szervezetet, akiktől egy önkéntes elindult chipet olvasni. Nagy volt az öröm, amikor csipogott a jelző, és a megtalált adathordozóhoz két telefonszám is tartozott. Az egyik szám sajnos nem létezett már, a másikon pedig egy hölgy válaszolt. Szerinte a lányának volt régen egy kutyája, de ez biztosan nem az.

Nem maradt más hátra, az üzlet menedzsere ideiglenes befogadó lett. Hazavitte a kutyát és várta, hogy talán a FB poszt alapján valaki majd jelentkezik érte. Aztán a dolgok hihetetlen fordulatot vettek. Jelentkezett a kutya tulajdonosa, akinek az édesanyjával beszéltek korábban. Ő nem tudta, milyen kutyáról van szó. A lánya, Kimberly viszont amint tudomást szerzett a telefonhívásról, azonnal érezte, hogy ez a kutya csakis Frankie lehet.  Frankie, akinek hat éve nyoma veszett, és akit hosszú hónapokig keresett eredménytelenül.

Még aznap megtörtént a nagy találkozás, ahol Kimberly magához ölelhette kutyáját, akiről már azt gondolta, soha nem kerül elő.

Hat év után került elő egy kutya
Fotó: FB/Deb Melser, FB/Sandy Russel Drake
Esélyek chippel és chip nélkül

Az Egyesült Államokban készítettek egy tanulmányt arról, hogy mekkora eséllyel kerül vissza gazdájához egy elveszett állat chippel és chip nélkül. A számok magukért beszélnek. 7700 kisállat sorsát figyelték meg egy állatmenhelyen. A chip nélküli kutyák 21,9 százaléka, míg a chippel ellátott kutyák 52,2 százaléka került vissza tulajdonosához. A macskáknál ennél jóval rosszabb az arány. A chip nélküli macskák 1,8 százalékának lett meg a gazdája, a chippel ez az esély 38,5 százalékra nőtt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook, iheartdogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...