Saját KB bal
Saját KB jobb
Polar Bear (Ursus maritimus) mother with cubs - Wapusk National Park - Manitoba - Canada

117 órát töltött hóban és fagyban, hogy elkészítse élete legjobb fotóit

Daisy Gilardini természetfotós egy kanadai nemzeti park területén 117 órát töltött a jeges, fagyos hóban azért, hogy elkészítse élete legjobb fotóit egy jegesmedve családról.

A természetfotósok és filmesek munkájuk megszállottjai. Legtöbbször szélsőséges körülmények között, komoly fegyelemmel, türelemmel és kitartással kell végezni munkájukat, hogy egyetlen pillanatot el tudjanak kapni. Jeges, fagyos téli erdő hóban, a dzsungel mélye vagy éppen az óceán feneke – számukra nincs akadály és határ. Érdemes megnézni a nagy sikerű Our Planet (Netflix) sorozat „behind the scenes” (a kulisszák mögött) epizódjait, például EZT, amely bemutatja, hogyan zajlik egy forgatás az Antarktiszon. Az Our Planet amúgy is az egyik valaha volt legjobb természetfilm sorozat, hihetetlen és lenyűgöző képsorokkal. Azonban ha megnézed, hogyan készültek ezek a hihetetlen felvételek, még jobban magával fog ragadni amit látsz.

A jegesmedvék bűvöletében

A jegesmedvék fotózása és megfigyelése hasonló kihívás, mint a fent említette antarktiszi forgatás. Csodálatos és különleges állatok, sajnos egyre ritkábban lehet őket elcsípni természetes élőhelyükön, mely a globális felmelegedés gyorsulása miatt számuk egyre fogy. Ezért is lett a jegesmedve a klímaváltozás áldozatának egyik jelképe, hiszen ha a sarkköri jégtakaró ilyen ütemben olvad tovább, hamarosan valóban nem lesz hol élniük. Emellett trófeavadászat is ritkítja a populációk számát, mely érthetetlen módon még mindig engedélyezett egyes országokban.

Egy igazi családi fotózás

A kanadai Wapusk Nemzeti Parkban február közepétől március közepéig  minden évben nagy eseménynek lehetnek tanúi a szemfüles, bátor és kíváncsi természetfotósok. A jegesmedvék először bújnak elő barlangjaikból 3-4 hónapos csemetéikkel. Daisy Gilardini természetfotós hosszas tervezés és előkészület után 2016-ban úgy döntött, hogy megörökíti ezeket a pillanatokat. 13 napot töltött a nemzeti parkban és ebből 117 órát konkrétan a barlang előtt várakozott a -50 fokban. A kitartás azonban meghozta a gyümölcsét, elképesztően bájos és ritka fotósorozat készült egy jegesmedve családról. Hálásak lehetünk Daisy-nek, hogy mi is tanúi lehetünk ezeknek a pillanatoknak.

Nézzétek meg a galériát, lejjebb görgetve pedig egy rövid videó felvételt is láthattok a bocsokról.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók/Forrás: Daisy Gilardini

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...