Tigrisek közé esett a kutya az állatkertben – épphogy sikerült kimenteni

A Yancheng-i Vadállat Világ szigorúan tiltja a háziállatok bevitelét az állatkert területére, nem véletlenül. Egy középkorú pár nem törődve a tiltással bevitte kiskutyáját, aki beesett a tigrisek kifutójába. Életét csak a talpraesett gondozóknak köszönheti.

A kelet-kínai állatkertbe semmilyen kisállatot nem lehet bevinni, de a házaspár ezzel nem törődött, és valahogy sikerült kutyájukkal együtt besétálniuk. úgy gondolták, minden rendben lesz, ha ölben fogják végig a kirándulás alatt.

A tigrisek kifutójánál a kutya valahogy mégis átesett a magas kerítésen, bele a száraz területet a faltól elválasztó vizesárokba. Szerencsére a vízbe esve csak kisebb sérüléseket szenvedett, de a tigrisek azonnal kiszúrták a „prédát”.

Az életét csakis a gyorsan reagáló személyzetnek köszönheti. A gondozók egy része hosszú nyelű hálót hozott, a másik csoport pedig tűzijátékra hasonlító durrogtatással tartotta távol a víztől a tigriseket, akik már ugrásra készen várták a vadászat kezdetét.

Nem sokon múlt, hogy a tigrisek meginduljanak érte, könnyedén elkapták volna a vízben, ha nem torpannak meg a zajoktól, a kutya pedig a szárazföld felé fordulva keresett volna megoldást a helyzetére. De szerencsére a fal közelében maradt, ahonnan viszonylag gyorsan ki tudták halászni.

A kutyát azonnal a park állatorvosához vitték, aki megállapította, hogy semmilyen komoly sérülést nem szenvedett. A párt finoman felvilágosították, miért lett volna fontos, ha betartják a hely szabályzatát. Az a döntés még várat magára, hogy a házaspárt kitiltják-e a parkból.

A vadállatpark pár hete már címlapra került, amikor egy elégedetlen befektetőjük ellopott egy szamarat, és bedobta a tigrisek közé. Sajnos az állatot nem sikerült megmenteni, majd nem sokkal később ez az eset is felborzolta a kedélyeket. Érdemes lenne biztonsági rendszerüket is felülvizsgálni.

 

A szabályok betartása és a kulturált állattartás mind kutyáinknak, mind megítélésünknek jót tesz. Sajnos nem az első eset, hogy a felelőtlen gazdák miatt szigorítani akarják a szabad kutyázást:

Tesztalanynak nézik a farkasokat a kutyások a veresegyházi medveotthonban

Szülők vs gazdák

Kutyások és nem kutyások közti konfliktusok – békében kellene élnünk

Itt megtaláljátok a kutyabarát etiketteket, ami hasznos lehet abban, hol hogyan viselkedjünk, ha valahova kutyát viszünk magunkkal.

 

 

(Kutyabarát..hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...