Saját KB bal
Saját KB jobb

Az örökbefogadott kölyök megosztotta takaróját egy kóbor kutyával a kerítésen keresztül

Lanát az utcán találták Brazíliában, nem sokkal később egy pár fogadta örökbe. Amikor gazdája reggel dolgozni indult, azzal szembesült, hogy kutyájuk takarót adott egy kóbor kutyának a hideg éjszakán.

„Néha elfelejtjük, hogy igenis tudunk változtatni valaki életén. Ő most emlékeztetett erre” – meséli Suelen Schaumloeffel, a kutya gazdája.

Lana a maga 8 hónapjával még nyugodtan számíthat kölyöknek, de már ilyen korán is tudja, mit jelent valójában jó kutyának lenni. Brazíliában él, ahol tavaly az utcáról mentették meg testvéreivel együtt. Később Suelen és vőlegénye örökbe fogadta, így számára egy új, boldog élet kezdődhetett. De úgy látszik, Lana nem törölte ki végleg, honnan jött.

Brazíliában ilyenkor – a téli hónapokban –kimondottan hideg van, így Lana gazdiáitól új, vastag, puha takarót kapott, hogy nehogy megfázzon a házában. Egyik este Suelen betakargatta Lanát, nem is gondolta, hogy nemsokára kutyája a saját kényelméről fog lemondani csak azért, hogy egy új barát jobban érezze magát.

Másnap reggel, mikor Suelen vőlegénye munkába indult, látta, hogy Lana kivonszolta a takarót a házából, és a kerítésen keresztül megosztotta egy másik kutyával, aki az utcán él.

Suelenék nem ismerték az ebet, így nem tudhatták, hogy kóbor vagy csak egy elveszett kutya. Ahogy közelíteni próbáltak hozzá, hátha találnak rajta valamilyen azonosítót, a kutya elfutott.

„Csodálatos, amit Lana tett” – mondja Suelen – „a legtöbb négylábú hordozza magában a nagylelkűség érzését.”

Azóta többször látták a kutyát házuk körül, de megfogni még nem sikerült, mert nem engedi közel őket magához. Mindenesetre ételt és vizet is hagytak a házuk előtt, hogy ők is segítsenek rajta, ahogy azt kutyájuk tette.

 

Brazíliában már nem először segítenek a kutyáknak:

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat

Menhelyi kutyák a labdaszedők a brazil teniszbajnokságon

A világ legédesebb benzinkutasa

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...