DogSurf – szimpatikus pótgazdi kereső

Azt valljuk: „Együtt mindenhová”, de ennek ellenére előfordulnak olyan helyzetek, hogy kutyánkat nem tudjuk magunkkal vinni és akár hosszabb időre is magára kell hagynunk. Az ilyen helyzetekre kínál tökéletes megoldást az országban egyedülálló módon dogszittereket közvetítő DogSurf

Mindnyájunkkal előfordult már, hogy magára kellett hagynunk kutyánkat. Akár azért, mert munkahelyünk nem kutyabarát, akár mert olyan helyre szólított a kötelesség, ahol négylábú barátunkat nem látják szívesen, de lehet, hogy csak maximális kikapcsolódásra, egy kis feltöltődésre vágyunk, néhány nap egy wellness üdülőben, ahol semmire sincs gondunk.

Kutyánkról azonban ilyenkor is gondoskodnunk kell. Senki sem szereti hosszabb időre magára hagyni kedvencét és a kutyák sem díjazzák (annak ellenére, hogy elfogadják), ha egész napra bezárjuk őket a lakásba. Ebben a helyzetben melyik kutya ne lenne boldog egy extra sétától, egy kis napközbeni kényeztetéstől. Ha pedig több napra vagyunk kénytelenek magára hagyni ebünket, akkor megoldást kell találnunk az ellátására, vagy az elhelyezésére.

A „kénytelen – kelletlen” magukra hagyott négylábúak helyzetének megoldására kínál alternatívát egy Magyarországon egyedülálló vállalkozás, a DogSurf. Tevékenységük lényege, hogy olyan, szabad kapacitással rendelkező rutinos kutyabarátokat keresnek, akik vállalják kutyánk sétáltatását, etetését, kényeztetését, vagy a bébiszitterekhez hasonlóan vigyáznak rá, amíg mi dolgozunk, vagy bármilyen egyéb okból kifolyólag kutya nélkül vagyunk kénytelenek létezni.

A szárnyait most bontogató vállalkozás ötlete két fiataltól ered. Fürstall Kata és Schmidt Dániel azon igyekeznek, hogy a kereslet és a kínálat egymásra találjon.

A kezdetekről és az eddigi tapasztalatokról kérdeztük a DogSurföt.

Kutyabarát.hu: Mi is DogSurf tulajdonképpen? Honnan ered a név? Mivel foglalkoztok pontosan?

DogSurf: A DogSurf egy internetes szolgáltatás, melyen keresztül a kutyatulajdonosok megtalálhatják a számukra szimpatikus kutyasétáltatót, vagy kutyaszittert, ha épp valamilyen okból nem tudnak együtt lenni kedvencükkel.

Kutyabarát.hu: Mióta működtök? Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen vállalkozásba kezdjetek?

DogSurf: Egy felelős gazdi akkor is szeretne mindent megadni kedvencének, amikor nem lehet mellette, pl. egy utazás, vagy egy váratlan program miatt. Saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy ezt milyen nehéz megoldani. Ezért hoztuk létre a DogSurf-öt, egy kutyaszitterkereső oldalt. A szolgáltatás idén március 31. óta éles. A kutyaszitterek és sétáltatók toborzását viszont hamarabb elkezdtük.

Kutyabarát.hu: Sokan érdekelődnek a szolgáltatás iránt? Melyik oldalon vannak többen? Hány regisztrált tagotok van?

DogSurf: Rengetegen érdeklődnek a szolgáltatás iránt! Látszik, hogy a kereslet és a kínálat is hatalmas! Már több mint 400 aktív szitterünk van, és több ezer gazdival/érdeklődővel tartjuk a kapcsolatot különböző csatornákon.

Kutyabarát.hu: Hogyan tesztelitek a szittereket? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie valakinek, aki kutyaszitter szeretne lenni?

DogSurf: A kutyaszitterek egy szigorú regisztrációs folyamaton mennek végig, ahol be kell mutatkozniuk, és meg kell minket győzniük arról, hogy akár a saját kutyánkat is bátran rájuk bízhatjuk. A regisztráció része egy szakértő segítségével összeállított teszt, amelyből kapunk egy képet arról, hogy mennyire értenek a kutyákhoz. A kutyaszittereknek tapasztalattal kell rendelkezniük kutyatartás terén, és tisztában kell lenniük a felelős kutyatartás alapszabályaival.

Kutyabarát.hu: A gazdiknak mennyire van bizalma egy idegen iránt, melyek az általánosan előforduló kérdések?

DogSurf: A gazdik keresik azokat a válaszokat, amelyek alapján meggyőződhetnek arról, hogy a mi kutyasétáltatóinkban és kutyaszittereinkben valóban megbízhatnak. Azt, hogy az ember nem bízza akárkire kutyusát, saját tapasztalatainkból is tudjuk, ezért helyeztük szolgáltatásunk központjába a bizalmat és a szimpátiát. Mindig bátorítjuk a gazdikat: ismerkedjenek meg a szitterekkel már a sétáltatás előtt, így oldható meg a legkönnyebben, hogy ne egy idegen szitterre, hanem egy szimpatikus pótgazdira bízzák kedvencüket.

Ezen kívül fontos, hogy tegyék fel továbbra is kérdéseiket nekünk és a kuytaszittereknek is – erre igyekszünk minden lehetőséget megadni. Arra bíztatjuk őket, hogy ha már megtörtént a szittelés, írjanak értékelést, hogy ezek az infók, élmények nyilvánosak legyenek.

Kutyabarát.hu: Mi a menete a szolgáltatás igénybevételének?

DogSurf: A gazdik jelenleg egy keresés után kiválaszthatják a számukra szimpatikus kutyasétáltatót, vagy kutyaszittert, majd időpontot foglalhatnak, és felvehetik velük a kapcsolatot.

A szitterek pedig beállítják, melyik napon milyen szolgáltatást vállalnak, így tudják megtalálni őket a gazdik. Az oldal béta fázisban van, jelenleg azon dolgozunk, hogy minél egyszerűbb legyen végigcsinálni ezt a sok döntésből és kommunikációból álló komplex folyamatot.

Kutyabarát.hu: Mi történik, ha például baleset éri a kutyát, vagy egyéb okból állatorvosi ellátásra szorul, amíg a szitternél van? Volt-e már ilyesmire példa?

DogSurf: Minden kutyára, akit a DogSurf-ön keresztül adnak kutyasétáltatóhoz, vagy kutyaszitterhez, biztosítást kötünk. Arra, hogy ezt a gazdik ki is használják, szerencsére még nem volt példa a DogSurf történetében.

Kutyabarát.hu: Megadható-e, hogy milyen kutya sétáltatását vállaljuk, ill. a gazdi kikötheti-e, hogy csak ilyen vagy olyan tapasztalattal rendelkező szittert fogad?

DogSurf: Az, hogy a gazdi melyik szitterre bízza kutyusát, teljesen rajta múlik. Több mint 400 szitterünk közül sokan rendelkeznek képesítéssel, sokéves kutyaszitter tapasztalattal.

Kutyabarát.hu: Milyen fizetési kötelezettségük van a gazdiknak és a szittereknek?

DogSurf: A Gazdik részéről az oldal regisztrációs díj nélkül használható, szabadon kereshetnek a szitterek között. Ha a gazdi megtalálta a számára szimpatikus szittert, választhat 4 féle előfizetési díj közül. A díj befizetése után tudja felvenni a szitterrel a kapcsolatot.

A regisztrációs díj az alábbiakat tartalmazza: kapcsolatfelvétel a szitterrel, biztosítás arra az időre, amikor a kutya a szitternél van, kedvezmények a DogSurf partnereinél. A tagsági díjon felüli, a szitternek járó díjat a szitterek maguk határozzák meg, és teszik közzé profiljukon.

A Szitterek részéről az oldalon való megjelenés ingyenes, azaz a szitterek profilja mindenki számára elérhető. Ha egy gazdi megbíz egy szittert, akkor a szitternek be kell fizetnie 1 500 Ft aktiválási díjat, mely a bérszámfejtéséhez szükséges.

A DogSurf-ön végzett feladatok ellátásáért minden esetben fizetünk a kutyaszitterek és sétáltatók után adókat és járulékokat. Ha a szitter profilján beállított árnál magasabb összeget lát a gazdi, akkor abba az árba már bele vannak építve a fizetendő adók (szociális-, és szakképzési hozzájárulási). Fontos az is, hogy minden esetben befizetjük a szitterek után a személyi jövedelemadót is. 

Kutyabarát.hu: Köszönjük szépen a bemutatkozást, és nagyon örülünk annak, hogy van megoldás arra az esetre is, amikor az „Együtt mindenhová” bármilyen okból is, de nem oldható meg. Sok sikert, sok elégedett gazdit kívánunk Nektek!

A DogSurf-ről, a szitterekről mindent megtudhattok a vállalkozás honlapján és a Facebookon..

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

fotók: DogSurf
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...