Hipnózis segíthet a kutyafóbiásoknak meggyógyulni

A kutyáktól való félelem kialakulásának több oka is lehet, például egy gyermekkori rosszemlékű találkozás a négylábúval, vagy a gyakran hallott szülő figyelmeztetés: „jajj, vigyázz, kutya”, de nyilván még számos esetben alakulhat ki kutyafóbia.

Már bebizonyosodott, hogy a kutyák és a kutyás terápia nagyon sok betegség esetén segítheti a gyógyulást. Mi van azonban akkor, ha valaki pont a kutyáktól tart?

A 11 esztendős Rebekah Kirby is félt a kutyáktól, mert hároméves korában a szomszéd kutya megkergette. A kislány annyira megijedt, hogy a későbbiekben elég volt számára egy kutya látványa ahhoz, hogy remegni és sírni kezdjen. Előfordult, hogy a családi nyaralást meg kellett szakítani, mert a kempingbe egy kutyás vendég is érkezett.

Az édesanya, aki gyakran szembesült azzal, hogy lánya nem mer az udvaron játszani a többiekkel, nehogy egy kutyával találkozzon, igyekezett megoldást találni a problémára. A kislány kigyógyítása fóbiájából egyre sürgetőbbé vált, mivel a helyzet az idő előrehaladtával egyre csak romlott. Ráadásul a család másik gyermeke rajongott a kutyákért, és nagyon szeretett volna kutyust.

Végül az édesanya egy hipnoterapeutához fordult segítségért. A terápia hamar meghozta az eredményt, a pozitív változás már egy hét után érzékelhető volt. Az addig rettegő Rebekah megsimogatott egy ismerős kutyát. Így, a terápia befejezése után már semmi akadálya nem volt a család négylábúval történő bővítésének. Az ismerősök legnagyobb csodálkozására a kislány rengeteg időt tölt a kutyussal, különböző trükkökre tanítgatja.

 

Olvassátok el a kutyás terápiával kapcsolatos korábbi cikkeinket is:

Érdligeten Kemi, a négylábú terapeuta segít egy általános iskolában

Bodza, a vásárhelyi terápiás kutya utat nyit a sérült gyerekekhez

Risza és Domos varázslatos kapcsolata

Szorongás? A megoldás: kutya

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: hazipatika.com, indexkép (illusztráció): 1freewallpapers.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...