Utazási iroda nyílt kutyáknak

A hollandiai Hilversumban egy speciális utazási iroda nyitotta meg kapuit. Az utazásokon a kutyák gazdájukkal vagy akár gazdi nélkül is részt vehetnek.

Sebastian Labrie, az iroda vezetője abból indult ki, hogy nagy gond az utazóknak, hogy nyaralás idején nem mindig vihetik el szállodába a házi kedvencet, a kutyapanzió sokba kerül, egy-egy hosszabb utazás pedig komoly megterhelést jelenthet a kutyák számára. – olvashatjuk a turizmusonline.hu cikkében.

A szervezett „kutyautazások” úti céljai közé Hollandia, Németország, Franciaország és Olaszország olyan vidékei tartoznak, melyeket a Holland Állatorvosi Kamara szakemberei „kutyaüdülőhelynek” javasolnak. Csak olyan szálláshelyek jöhetnek számításba, ahova a kutyák a gazdikkal együtt is mehetnek. Ezek a szállodák vagy kempingek külön jelzéssel hívják fel a vendégek figyelmét kutyabarát jellegükre.


fotó: travelheart.net

A programot az egyik nagy állateledel-gyártó cég szponzorálja, aki folyamatosan ellenőrzi ezeket a szálláshelyeket, hogy ott megfelelő módon táplálják és foglalkoztatják-e a négylábú vendégeket. A kutyákkal a helyi állatorvosok és kutyakiképzők is foglalkoznak szükség esetén. 

 

Olvassátok el mire kell figyelni, ha kutyátokkal együtt terveztek utazást:

Külföldi nyaralást tervezel kutyáddal? – Fontos tudnivalók

Miről érdemes tájékozódnod, mielőtt lefoglalod kutyabarát szállásodat?

További tippeket és tanácsokat Kutyás etika oldalunkon találhattok.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: turizmusonline.hu, indexkép illusztráció: pets.people.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...