Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Artem Maltsev on Unsplash

Elképesztő történet – hős kutya mentette meg idős gazdája életét

Gita, a 13 éves hős kutya, az út közepén ülve hívta fel magára a figyelmet, és vezette a rendőrt gazdájához, aki sérülése miatt órák óta nem tudott segítséget kérni.

Szeptember 25-én egy Stevens megyei seriff helyettes vette észre Gitát, aki az úton ült, láthatóan várva valamire. A tiszt megpróbálta beültetni a kutyát a rendőrautójába, hogy megkeresse a gazdáját, de Gita nem volt hajlandó beszállni. A seriff-helyettes gyanította, hogy valami nincs rendben, ezért körbejárta a környékbeli házakat, de nem talált senkit. Ekkor visszatért a helyszínre, ahol Gita továbbra is az út közepén feküdt. Amikor megpróbálta eltávolítani az útból, a kutya elindult egy elhagyatott, kevésbé járt ösvényen. A tiszt követte Gitát, aki egy kis nyári kunyhóhoz vezette őt.

A kunyhó közelébe érve a seriff-helyettes egy idős férfi segélykiáltását hallotta. Az 84 éves férfi órákkal korábban megsérült és elesett, nem tudott felállni, ráadásul életmentő gyógyszereit sem tudta bevenni. Ha nem találják meg időben, súlyos következményekkel kellett volna szembenéznie. A seriff-helyettes a seriff hivatalának jelentésében megjegyezte: „Gita valóban megmentette gazdája életét aznap.” A hivatal szerint Gita „egy igazi hős, aki a legjobb barátja és megmentője a bajba jutott férfinak.”

Az állatok hűsége és hősiessége lenyűgöző

Az állatok hűsége és ébersége gyakran életmentő helyzetekben mutatkozik meg. Gita esete néhány hónappal azután történt, hogy egy másik kutya négy mérföldet futott, hogy segítséget hívjon, miután gazdája autóbalesetet szenvedett Oregonban. Januárban pedig egy kutya segített megmenteni gazdáját Michigan államban, amikor az jégbe esett, és egy rendőrtiszt utasítására vitte el a mentőfelszerelést. Ezek az esetek igazi példák arra, hogy a kutyák bámulatos érzékkel képesek felismerni, ha gazdáik bajban vannak, és némelyikük valóban képes arra, hogy saját eszközeivel segítséget hívjon.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheGuardian 

(A borítókép illusztráció)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...