Saját KB bal
Saját KB jobb

18+ Felháborító felvétel egy magyar rendőrről, aki ököllel boxolt be egy állatot a rendőrautóba

Hatalmasra kezd dagadni a botrány a facebookra felkerülő videó körül. A felvételen egy magyar rendőr látható, ahogy szabályosan ököllel bebokszol egy állatot – valószínűleg macskát a rendőrautó hátsó terébe, majd a kollegájával együtt kényelmesen távoznak a helyszínről.

 

Egy emberként hördültek fel a magyar állatszerető emberek a facebookra kikerült videó láttán. Bár szinte semmit nem tudni az előzményekről, vagy hogy ki és hol készíthette a felvételt, de az jól látszik, hogy egy magyar rendőr az autó csomagtartójánál áll egy állattal a kezében, majd hirtelen ököllel teljes erőből beleüt, így az állat a kocsiba repül. A rendőr ekkor rácsukja az ajtót, és a kolleganőjével együtt autóba száll, majd elhajt.

A posztoló már csak a facebook archívált felvételét tudta megmenteni, mert állítólag az eredeti posztoló szinte pár perc alatt leszedte a feltöltött videót. Így nem tudni semmit, hogy az eset mikor, hol készült, és esetleg milyen előzményei voltak. A poszt szerint az eset Dányon történt. Az állat leginkább macskára hasonlít, ám ez, és az, hogy mi történhetett a felvétel előtt, nem kérdőjelezi meg, hogy szándékos állatkínzás történt.

Az állatbarátok felháborodtak a rendőr viselkedésén, hiszen, ha a rendőrök munkáját sokan kritizálják is, azért a legtöbben még szeretnénk hinni abban, hogy ők tényleg szolgálnak és védenek – ott vannak, ha valaki bajba kerül, legyen az ember vagy állat.

Az index értesülései szerint a Pest megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésükre még hétfőn éjjel közölte, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el a felvételen látottakkal kapcsolatban.

A Magyar Rendőrök és Katonák facebook oldalára azóta kikerült egy nyilatkozat: 

„Türelmet kérünk!

Természetesen mi is láttuk a videót. Minket is ugyanúgy felháborított, ahogy mindenkit! Nem egy rendőrrel és katonával beszéltünk /beszélünk folyamatosan/, akik szintén ugyanígy éreznek /nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő stílusban fogalmazva meg érzéseiket és gondolataikat a dologgal kapcsolatban/. 
A feljelentést megtették a Szurkolók állatkínzásért, ami be is érkezett. Teljesen jogos mindenki felháborodása, de kérjük szépen, hogy ne erősítsük a lincshangulatot. TUDJUK, hogy működik a rendszer, AZ ÖSSZES RENDŐR /vezetők is, nemcsak a végrehajtó állomány/ elítéli és ők is őrjöngenek. 
Most is elmondjuk, amit már ezerszer, hogy tudjuk, hogy sajnos köztük is akad ilyen ember, ahogy a pékek, közgazdászok, tanárok között is…De tudjuk azt is, hogy ki fogja dobni magából a rendszer. Ne azonosítsunk minden egyes rendőrt egyetlen tetteivel! 
A gépezet beindult, engedjük, hogy tegye a dolgát. Biztos, hogy lesz még visszhangja, ahogy mi is tudunk bővebbet, tájékoztatni fogunk. 
Ne váljatok olyanná, mint ő. Ne bántsatok igazságtalanul senkit. Egy kis türelmet kérünk!”

 

Mindeközben más országban:

Minden ország ilyen állatrendőrségre vágyik

 

 

(kutyabarát.hu)

Felhasznált forrás: index

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...