Saját KB bal
Saját KB jobb

Mire figyeljünk, mikor eledelt választunk kedvencünk számára?

Minden gazdi számára sarkalatos kérdés a kutya táplálása. Vannak, akik határozott elképzelésekkel rendelkeznek, és pontosan tudják, miért és mivel szeretnék etetni kedvencüket, ugyanakkor akadnak olyanok is, akik számára nem ennyire egyértelmű a helyzet. Nem csoda, a szebbnél szebb csomagolások, az óriási választék, a sok-sok különféle tanács között bizony nem könnyű eligazodni. Lássuk, mire kell figyelni, hogy biztosan jó döntést hozz!

A csomagolás fontos, de inkább az apró betűs rész

A színes-szagos csomagolásokról már ejtettünk szót, de természetesen nem a design határozza meg, hogy egy kutyatáp valóban egészséges-e, avagy sem. Ne feledkezzünk meg a csomagoláson található legfontosabb információk egyikéről, ami nem más, mint az összetevők listája. Minél nagyobb mennyiség található meg egy alapanyagból a tápban, annál előkelőbb helyet foglal el az összetevők listáján. Így tehát a legelső összetevőből található meg a legnagyobb mennyiség az eledelben.

De mégis mi szerepeljen a legelső helyen?

Hiába vizsgáljuk meg alaposan az összetevők listáját, ha nem tudjuk pontosan, mit is kell keresnünk, vagy mit szükséges elkerülnünk. Hogy kitisztuljon a kép, tegyünk egy kis kitekintést a kutya emésztőrendszerével kapcsolatban. Hogy a táplálék mennyi ideig található meg a gyomor-bél traktusban, függ annak lebomlásától és a tápanyagok felszívódásától. A könnyedén emészthető táplálékok nem igényelnek hosszú emésztőrendszert, a nehezen emészthetők azonban annál inkább. A különféle táplálkozási szokásokra berendezkedett állatoknál tehát különféle arányokat is figyelhetünk meg. A húsevő kutya tápcsatorna és testhossz aránya körülbelül 6:1, míg például a növényevő tehéné 21:1. Így tehát négylábú barátunk számára a hús az elsődleges és legfontosabb tápanyag, ennek megfelelően jogos elvárás, hogy ez szerepeljen az összetevők listájának legelején!

Van-e valami trükk?

Van bizony, hiszen a gyártók sem restek ügyeskedni az összetevők listájával. Hogy a kedvencünk számára valóban fontos összetevőket szerepeltethessék a lista élén (például a húst), bontott formában tüntetik fel az egyébként a tápban nagy mennyiségben megtalálható alkotórészeket (pl. kukorica, kukoricaliszt stb.) Így tehát ne csak az első szóra pillantsunk rá, hanem olvassuk végig a listát!

Mitől lesz valóban egészséges egy kutyaeledel?

Természetesen az egészséges, minőségi összetevőktől, és a felesleges adalékanyagok, illat-, vagy ízfokozók, színezőanyagok hiányától. Ha az eledel friss húst tartalmaz (és nem vágóhídi hulladékot, nyesedéket vagy húslisztet), az már fél siker, de nem minden! Tartalmaznia kell a szükséges vitaminokat és hozzávalókat, amelyek elegendő energiát adnak a napi kalandokhoz és kedvencünk egészségének megőrzését támogatják hosszú távon is.

Mi a helyzet, ha kedvencünk allergiás?

Értelemszerűen olyan eledelt kell választanunk, amely nem tartalmazza azokat az összetevőket, melyek allergiás reakciót váltanak ki kedvencünkből. Ugyanakkor, ha kutyusunk gyomra érzékeny, akár a főbb allergéneket is kikerülhetjük, hogy a táp biztosan ne okozzon kellemetlen panaszokat.

eledelt

Egy eledel, ami külön úton jár

Gazdiként természetes, hogy a legjobbat szeretnénk nyújtani kedvencünknek, a PLATINUM pedig gondoskodik róla, hogy meg is tehessük. Valóban külön úton jár, hiszen a világon elsőként kínálta legalább 70% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készült száraz kutyatápjait. A nedves eledelek sem adnak okot panaszra, hiszen legalább 83% friss húsból/halból készülnek, maximálisan eleget téve ezzel kedvencünk elvárásainak. Ahogy korábban is említettük, a magas (esetükben kimagasló) hústartalom nem minden, és ezt ők is jól tudják! A PLATINUM receptúra alapján a friss hús mellé kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagok kerülhetnek: hidegen sajtolt olajok, vitaminok, ásványi anyagok, kiváló minőségű és egészséges szénhidrátok, sarsaparilla gyökér, zöldhéjú kagyló kivonat és sok más értékes gyógynövény. Minden eledelük gluténmentes és GMO-mentes, de gabonamentes alternatívákat is kínálnak. A teljes értékű kutyatápok nem tartalmaznak felesleges adalékanyagot, illat- vagy ízfokozót.

A PLATINUM nem csupán az összetevők tekintetében alkotott nagyot! Az elkészítés módja teszi fel a pontot az „i”-re: a PLATINUM kutyatápok ugyanis hozzáadott víz nélkül készülnek, csupán saját húslevükben párolódnak. A hangsúly a „pároláson” van, hiszen a magas hőfokot és nyomást igénylő extrudálás helyett alacsony hőfokon párolják eledeleiket, amelyek így tartalmaznak minden természetes tápanyagot, igazán szaftosak és húsosak maradnak. Nem okoznak puffadást, így minimálisra csökkentve a rettegett gyomorcsavarodás esélyét is. Sok-sok kutyus és gazdi legnagyobb örömére világszerte!

PLATINUM kutyatáp webáruház

(x)

 

(Kutyabarát.hu)

Index kép: Platinum Natural Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...