Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan járul hozzá a szájhigiénia a kutya boldogságához?

Gyakorló gazdiként tudjuk, hogy kedvencünk egészsége az egészséges szájjal kezdődik. De talán nem is hinnénk, hogy a szájhigiénia a kutyák boldogságában is fontos szerepet játszik.

A kutyák rendkívül sokoldalúan használják a szájukat

A kutyánk rengeteg dologra használja a száját minden egyes nap. A táplálkozáson kívül az új dolgok felfedezésében, mások megismerésében és a játékban is nagy szerepe van. Talán ahhoz lehetne ezt hasonlítani, ahogyan mi, emberek a kezünket használjuk: üdvözlünk másokat, megsimogatjuk a kutyánkat, megfogjuk a kilincset és még ezer más dolgot. Amilyen sokoldalúan mi a kezünket használjuk, úgy használják a kutyák a szájukat. Képzeljük csak el, hogy ez alatt mennyi baktériummal és kórokozóval kerülnek kapcsolatba! Az elmúlt időszak eseményei rávilágítottak a rendszeres kézmosás fontosságára, ehhez tudjuk hasonlítani a kutyák esetében a rendszeres szájápolás egészségügyi szerepét.

dentalife szájápolásNem csupán egészségügyi kockázat!

Az elégtelen szájápolás következtében felszaporodó kórokozó baktériumok által okozott szájhigiéniai problémák diszkomfort érzetet, fájdalmat okozhatnak. A kezeletlen, elhanyagolt fog- és szájüregi problémák következtében kialakuló betegségek egészségügyi kockázata is jelentős, károsíthatják a kutya veséjét, szívét és más belső szerveit is. A kellemetlenségek eredménye pedig a rossz közérzet lehet, amely kihathat a kutyánk játékkedvére, étvágyára és társas kapcsolataira is, boldogtalanná teheti kedvencünket.

Az elhanyagolt fogak következtében kialakuló rossz lehelet ráadásul nekünk sem kellemes, akár tudat alatt is távolságtartásra késztet minket, és ez sajnos szintén kihat a kutyánk jó közérzetére.

Mit tehetek felelős gazdiként, hogy kutyám egészséges és boldog legyen? A szájhigiénia fontossága

Természetes, hogy gazdiként minden tőlünk telhetőt megtennénk, hogy kutyánkat egészségesnek és boldognak tudjuk. Szerencsére manapság már minden adott, hogy gondoskodhassunk kedvencünk szájhigiéniájáról, ezzel pedig megelőzhessük az elhanyagolt fogak és szájüreg kellemetlen következményeit.

A szájápolás területén kutyánk egészsége és boldogsága szó szerint a mi kezünkben van: nekünk kell gondoskodnunk róla, hogy a rendszeres fogápolás a napi rutin részévé váljon. Ezzel biztosíthatjuk, hogy kutyánk szájürege a lehető legegészségesebb legyenés a legboldogabb életet élhesse. A kutyák esetében is a legjobb, ha a fogaikat naponta tisztítjuk. Ezzel megelőzhető a szájüregben található baktériumok elszaporodása és a fogkőlerakódás.

A fogtisztítás egyik egyszerű és kedvencünk számára is élvezetes módja, ha minden nap adunk neki egy ízletes PURINA® DentaLife®fogtisztító jutalomfalatot!A speciális bordázott kialakítása és porózus textúrája révén a PURINA® DentaLife® tudományosan bizonyított hatékonysággal segít még a nehezen hozzáférhető fogak tisztításában is. Rágós és ízletes, ezért a kutyák örömmel rágcsálják, akár hosszabb időn keresztül is. Minél tovább rágcsálnak, annál alaposabban tisztítják meg a saját fogaikat.

Járuljon hozzá kutyája egészségéhez és boldogságához a PURINA® DentaLife® fogtisztító jutalomfalat mindennapos használatával! A szájhigiéniával és fogápolással kapcsolatos további információkért és tanácsokért látogasson el weboldalunkra:

www.purina-dentalife.hu

dentalife termékfotó szájhigiénia


(X)
Forrás: Nestlé PURINA; Képek: pexels.com.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...