Saját kutyája ébresztette fel a kómában fekvő férfit ugatásával

Megszokhattuk már, hogy szinte hihetetlen történeteket hallunk kutyák képességeiről és arról, milyen elképesztő módon képesek megváltoztatni, segíteni az életünket. A segítő kutyákon kívül a hétköznapi négylábúak is képesek csodát tenni, így történt ez Southampton-ban is két évvel ezelőtt.

Andy Szasz –  bizonyára magyar felmenőkkel bíró – 65 éves nyugdíjas mérnök a Sourthampton General Hospitalban feküdt mesterséges kómában, miután a bélrákban szenvedő férfit tüdőgyulladással a kórházba szállították. Teddy kutyája, az 5 éves schnauzer – uszkár keverék bemehetett gazdáját meglátogatni, és ugatásával jelezte, hogy ő bizony ott van. A gazdi pedig az orvosok legnagyobb meglepetésére felébredt a kómából, bár ők csak 3 nap múlva akarták felébreszteni.

kutyabarat kutyabarát

Természetesen innentől kezdve Teddy bármikor látogatást tehetett gazdájánál, hiszen bebizonyította, hogy a gondos orvosi ápolás mellett ő segíti legjobban a gyógyulást.

Teddyt múltjáról nem sokat tudott Andy és felesége Estellej, hiszen a helyi RPSCA kutyamentő egyesülettől fogadták örökbe. A jövője azonban biztosítva van boldog terápiás kutyaként, hiszen azóta már rengeteg embernek segített és már díjat is kapott szolgálataiért.

kutyabarat kutybaarát

Andy szerint Teddyvel szerelem volt első látásra. Amint meglátta a menhelyen, azonnal elrabolta a szívét. Mai napig nem tudja biztosan, hogy ő mentette meg a kutyát, vagy a kutya őt.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Metro

Képek:  Mercury Press & Media

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...