Kutyák a munkahelyen – Egy kölcsönös szövetség, amellyel mindenki csak nyerhet

A PURINA® 2003 óta dolgozik azon, hogy a Kutyabarát Iroda Szövetség kezdeményezése minél több munkahelyre eljusson. A kisállatokról való gondoskodásunk nem merül ki a teljes körű táplálásban. Számunkra fontos, hogy kedvenceink az élet minden területén teljes életet élhessenek. Kutyabarát Iroda Szövetség programunk célja, hogy minél több munkahely legyen kutyabarát, és ezzel nem csak kedvenceink, hanem a gazdik és a munkahely is nyer.

Kutyák az irodában: kölcsönös sikersztori

Első kézből tapasztaltuk, hogy kedvenceink jelenléte az irodában csökkenti a stresszt, segít kapcsolatokat teremteni és mozgásban tart. Aki nem járt még kutyabarát irodában, talán el sem tudja képzelni, milyen hatással van az állatok jelenléte a munkahelyi légkörre. Tudományos kutatások és a saját felméréseink igazolják, hogy a kutyák jelenléte csökkenti a stresszt, a vérnyomást és a koleszterinszintet. A kollégák azonban nem csak a fizikai jótékony hatásuk miatt élvezik az állatok társaságát.

A programban résztvevők közel fele szerint a kedvencek az irodában kellemesebb hangulatot teremtenek, míg mások szerint inspirálóan hatnak a munkavégzésre. Ez a résztvevő vállalatok számára kétségtelen előnyt jelent, hiszen a tehetséges kollégák szívesebben dolgoznak olyan munkahelyen, ahol jól érzik magukat.

Kutyabarát Iroda Szövetség

Egy felelős gazdi számára gondot okozhat, hogy kire hagyja kedvencét napközben, vagy éppen a munka utáni közös programokról mond le, hogy mielőbb hazaérjen hozzá. Emiatt sajnos ki kell maradniuk a közös élményekből, csapatépítő szórakozásokból. Teljesen érthető, ha ők olyan munkahelyet választanának inkább, ahol napközben is tartalmas közös időt tölthetnek a kutyájukkal. A kutyás munkavállalók szemében a Kutyabarát Iroda Szövetség által biztosított előnyök munkahelyi juttatásnak minősülnek.

Kutyásként a hétköznapokban is megtapasztaljuk, hogy a kutyák ledöntik a falakat. Akár teljesen idegen emberekkel is szóba elegyedünk az utcán, mindenkinek van hozzánk egy kedves szava. Az irodában sincs ez másképp: a megkérdezettek 82%-a szívesebben szólít meg egy ismeretlen kollégát, ha kutyája is vele van. Azaz bátrabban teszi meg az első lépést egy új munkahelyi barátság felé. Ebből következik, hogy a kutyák az irodában csökkentik a magányosságot és növelik az önbecsülést. Ez nem csak a kutyás kollégákra, hanem mindenki másra is jó hatással van.

Kutyabarát Iroda Szövetség

Az én munkahelyem is lehet Kutyabarát? Hogyan csatlakozhatok?

Hazánkban már számos neves cég csatlakozott a PURINA® Kutyabarát Iroda Szövetséghez, köztük a Wavemaker Hungary médiaügynökség, a Waberer’s vagy a Nitro Communications digitális ügynökség. Azonban itt nem állhatunk meg! A célunk, hogy minél több irodát segítsünk kutyabaráttá tenni, és ezzel lehetőséget adjunk számukra, hogy emeljék a munkahelyi légkört és új tehetséges, nyitott kollégákat vonzzanak.

Tagjaink a Nestlé PURINA® támogatását élvezik: segítünk a kutyabarát körülmények megteremtésében, tanácsadással és rendezvényeken való részvétellel segítjük partnereinket. Hisszük, hogy ember és állat találkozása jobbá teszi az életet, ezért szeretnénk, ha minél többen megtapasztalhatnák a Kutyabarát Iroda élményét.

A programban való részvétel térítésmentes. Szeretettel várjuk minden kis- és nagyvállalkozás, irodaház jelentkezését!

További információ és jelentkezés:  [email protected].

(X) Támogatott tartalom.
Forrás és képek: Nestlé® PURINA®; Pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...