Saját KB bal
Saját KB jobb
Courtesy of Seacoast Online

Mentett négylábúból rendőrkutya: Willow története

Még csak 12 hetes, de a zsemleszínű golden retriever élete közel sem átlagos. Anyját a hatóságok vették el egykori gazdájától, mert az nagyon rosszul bánt az akkor vemhes ebbel.

Történetünk főhöse, Willow menhelyen jött világra 5 nappal anyja bekerülése után. Amikor elérte a megfelelő kort, a Greenland Police Department vette gondjaiba azzal a szándékkal, hogy rendőrkutyát faragnak belőle. Egyelőre a beilleszkedést tanulja: minden nap az őrsön kezd, körbejárja az irodát és beköszön az összes két- és négylábú kollégájának. Azután kedve szerint eldönti, kinek az ölében szundít el.

A rendőrélet édes terheit élvezi tehát, és egyelőre az a legfontosabb küldetése, hogy jó kedvre derítse a körülötte lévőket. Jelentjük, tökéletesen teljesít!

Tara Laurent, a greenlandi rendőrség vezetője szerint a kiképzése már folyamatban van, lelkesen és elképesztően gyorsan tanul. A tervek szerint a traumán átesett áldozatok megnyugtatásában fog szerepet vállalni, ami azt jelenti, hogy a nyomozásoknál alkalmazott kutyákkal ellentétben bátran megközelítheti, megsimogathatja bárki.

A kiskutyára sanyarú sors várt volna, ha nem kerül ide, de szerencsére 180 fokos fordulatot vett az élete azáltal, hogy egy rendvédelmi szerv elismert munkatársa válik belőle. Várhatóan már 2020-ban bevetésre kész lesz.

Courtesy of Seacoast Online

Forrás: bangordailynews.com
Kép: Courtesy of Seacoast Online

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...