Saját KB bal
Saját KB jobb

A boci és a kutya barátsága egyszerűen imádnivaló –mintha testvérek lennének

Bucket és Colton régóta jóbarátok. A bocit egynaposan elszakították anyjától és aukcióra vitték. Szerencsére volt egy ember, aki pontosan azzal a céllal ment oda, hogy legalább egy életet megment. És volt egy kutyája, aki „szárnyai” alá fogadta az elárvult kisbocit. Történetük megható és egyben elgondolkodtató mindazok számára, akik aktívan harcolnak a Távol-keleti kutyahús fogyasztás ellen. Ugyanis amíg a róluk készült felvételeket nézzük, nyugodtan elgondolkodhatunk: míg az egyik országban egyiküket, a másik országban a másikukat eszik meg, és ennek mi is részesei vagyunk.

Bucket szerencsésnek mondhatja magát. Sem a húsiparban nem végezte, sem egy tenyészfarmon nem kell raboskodnia, pedig minden esélye megvolt rá. Talán az volt a mázlija, hogy picinek és csenevésznek született.

Mostani gazdája egy aukción vette, ahova azért ment, hogy legalább egy életet megmentsen. Bár tudta, hogy fájdalmas lesz a többieket otthagyni, de mégis segíteni akart egy állaton, akinek máskülönben meg volt pecsételve a sorsa.

A sorban utolsó volt Bucket, a legkisebb borjú. Nem lehetett több egy naposnál. Senki sem licitált rá, így a hölgy végül 10 dollárért (3,000.- Ft) vette meg. Amikor hazavitte, akkor döbbent rá, hogy Bucket-nek senkije sincs. Akkor jutott eszébe, hogy összehozza kutyájával, Colton-nal.

Tipikusan „az Isten is egymásnak teremtette őket” látvány volt, ahogy első perctől kezdve egymás mellett sétáltak, nem léteztek kérdések kettejük között. Azóta is így van ez, Bucket lényegében úgy nőtt fel, mint egy kölyökkutya – imád futni, hempergőzni, Coltonnal birkózni. Colton valamiért függője Bucket fülének, de a bocit ez sem zavarja.

Ha a boci és a kutya életét nézzük, azonnal a kulturális különbségek juthatnak eszünkbe: kutyabarátokként minden vágyunk azt látni, hogy egyszer megszűnik a világban a kutyahús fogyasztás. Állatbarátokként pedig ugyanezt kell kívánnunk az összes állat védelmében.

A csodás barátság kapcsán joggal merül fel annak igénye, hogy minden állatot egy mércével mérjünk. Hiszen Bucket semmivel nem kevésbé cuki, mint Colton, igaz?

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo
Fotók: instagram
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...