Saját KB bal
Saját KB jobb

Vigyázzunk a nyomkövetőkkel, ha kutyánk közösségbe megy!

A GPS nyomkövetők és aktivitás figyelők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kutyások körében. Ezekkel a kis eszközökkel mindig tudhatjuk, hogy kutyánk merre jár és mit csinál – legalábbis, hogy éppen aktív vagy sem. A nyomkövetőkkel akkor is figyelemmel kísérhetjük, ha napköziben vagy kutyapanzióban van. De vajon tényleg olyan jó ötlet?

Teljesen érthető, ha szeretnénk tudni, hogy mekkorát sétál a kutyánk a kutyasétáltatóval, vagy hogy a napköziben játszik vagy egész nap elfekszik. De arra talán nem gondolunk, hogy jóhiszemű kíváncsiságunkkal akár veszélybe is sodorhatjuk a többi kutyát. A műanyag nyomkövetők, aktivitás mérők ugyanis a heves játék során leeshetnek, vagy egyes darabok leválhatnak róluk. A levált eszközt vagy annak darabjait pedig kutyák simán bekaphatják a szájukba, lenyelhetik. Ez önmagában sem szerencsés, de ha belegondolunk, hogy ezek a kis eszközök különféle fémeket és elektronikus alkatrészeket is tartalmaznak, még ijesztőbb a helyzet.

A balesetek, és az azokból származó aggodalom és költségek megelőzése érdekében ezért inkább vegyük le a nyomkövetőkkel, GPS-szel és aktivitás mérőkkel ellátott nyakörveket, mielőtt a kutyánk más kutyák közé megy. A nyakörvre szerelhető eszköz is jobb helyen van egy felnőtt felügyelet alatt, mint a pajtik szájában. Legyen szó napköziről, parkról, kutyafuttatóról vagy panzióról. Sajnos, nem lehetünk biztosak abban, hogy nem sérül meg az eszköz, és ezzel nem okozunk más kutyának vagy a sajátunknak bajt.

Ha szeretnénk nyomon követni a kutyánk tevékenységét, napi aktivitását, mindenképpen kérjük meg a napközi/panzió/kutyaiskola vezetőjét, hogy engedi-e az eszköz használatát. Ő valószínűleg jobban oda tud figyelni annak épségére, mint a kutyánk…


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Antonio Lorenzana Bermejo: https://www.pexels.com/photo/chihuahua-near-water-on-shore-17080474/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...