Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Facebook/Bristol, R.I. Police Department

[VIDEO] Békésen végig szunyókálta felavatását a rendőrkutya

Ma ennél cukibb videót biztosan nem fogsz látni. Nem izgulta túl a ceremóniát a kis rendőrkutya, nem zavarták a jelenlévők és a hangos esküszövegek sem.

Ma már nem újdonság, hogy rendőrkutya kerül egy-egy rendőri állományba. Általában ezek a rendőrkutyák bűnüldözésben segítenek, kábítószert vagy robbanóanyagot keresnek, eltűnt személyek után kutatnak vagy éppen az üldözésben segítenek. Viszonylag ritkának számít azonban, hogy a rendőrség egy segítőkutyát avat rendőrré.

Lelki támogatás

Ezek a K-9-es segítőkutyák, lelki támogatást nyújtanak az áldozatoknak és a rendőröknek bűncselekmények felderítése során. Számtalan helyzetben tudnak olyan támaszt adni, mely olykor nélkülözhetetlen lehet.  Sok esetben ezeket a kutyákat aztán az egész közösség számára elérhetővé teszi a rendőrség. Idősek otthonába, iskolákba vagy veterán közösségekhez is gyakran ellátogatnak. Ez lesz a dolga Brody-nak is, aki már a felavatásán bizonyította, hogy milyen nyugalom és béke árad belőle. Végig is szunyókálta a teljes ceremóniát.

rendőrkutya felavatása
Fotó: Facebook/Bristol, R.I. Police Department
Nem hozta lázba a Facebook élő sem

Nagy Britanniában, Bristolban a helyi rendőrőrs Facebook oldalán élőben közvetítette a nagy eseményt, ahogy a kis Brody és vezetője leteszik a hivatali esküt. Brody az első segítőkutya ezen a rendőrségen így valóban nagy érdeklődés és figyelem kísérte a ceremóniát. Ez azonban a jelek szerint nem volt kölcsönös, ugyanis a kiskutya az egészet békésen végigaludta az asztalon.

Brody a segítő kutya
Fotó: Facebook/Bristol, R.I. Police Department
Közösségi nagykövet

Kevin Lynch rendőrfőnököt ez egy cseppet sem zavarta. Elmondta, hogy Brody nem csak egy egyszerű rendőrkutya lesz, a bristoli közösségi nagykövet szerepét szánják neki. Ez azt jelenti, hogy nem csak a bűnesetek felderítésében és az érintett emberek támogatásában kap majd szerepet, de a közösség többi rászoruló tagjának szolgálatában is áll majd. Így iskolák, idősek otthona és egyéb szociális intézmények is számíthatnak a jövőben látogatására. Persze csak akkor, ha már nem alussza át az egész napot. 

A teljes ceremóniát itt nézheted végig:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...