Virtuális jótékonysági kutyás séta a COVID-19 alatt

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében minden rendezvény és összejövetel elmarad. Ez alól nem képeznek kivételt a kutyás adománygyűjtő rendezvények sem. A Southeastern Guide Dogs alapítvány éves adománygyűjtő sétája azonban nem maradhat el! Izgalmas megoldás az ötletek hazájából, az Amerikai Egyesült Államokból.

adománygyűjtő

A Southeastern Guide Dogs alapítvány segítőkutyákat, vakvezető kutyákat képez Floridában. Az alapítvány finanszírozása magánadományokból valósul meg, amelynek jelentős része az évente megrendezésre kerülő „Walkathon” rendezvényük bevételéből folyik be. A regisztrálók több helyszínen nevezhetnek a közös kutyás sétára, ahol egyszerre több ezer kutya és gazdi sétál együtt, ezzel körülbelül 1 millió amerikai dollár bevételt gyűjtenek az alapítvány javára évente.

Az idei évben azonban erről szó sem lehet, hiszen a koronavírus miatt minden rendezvényt, még az ilyen nemes ügyek érdekében megrendezetteket is, korlátoztak. Az alapítvány működése súlyos nehézségekbe ütközne, ha a rendezvényből befolyt adományok kiesnének, ezért a szervezők idén virtuális Walkathon-ra invitálják a támogatókat.

A virtuális Walkathon öt időpontban kerül megrendezésre. Minden egyes alkalommal délelőtt 10 órakor kezdődik a séta, amelyhez a regisztrációt követően csatlakozhatnak a résztvevők.

„Akár az erdőben, akár a kertben, akár bent a lakásban, vedd fel a sportcipődet és kösd fel a pórázt, és sétálj egy nemes ügy érdekében!” – biztatják a szervezők a jelentkezőket.

Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark. Southeastern Guide Dogs.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...