Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi a közös Munch egyik leghíresebb festményében és egy spánielben?

A világhírű norvég festő, Edvard Munch A sikoly c. festményét meglepő októl kapta fel a média néhány napja. A kottke.org sem mehetett el a hihetetlennek tűnő felvetés mellett, és bár csak egy rövid kommentárral támogatta meg azt, elég érdekes a téma ahhoz, hogy mi is foglalkozzunk vele.

Arról van szó, hogy az expresszionista Munch 1893-ban készült mesterművének központi karaktere egyesek szerint csak a véletlennek köszönhetően lett a halálfélelmét nem leplező alak, háttérben az Oslo-fjorddal. Napok óta az a hír kering ugyanis a neten, hogy akár egy spániel is kerekedhetett volna a figurából. Hogy mindannyian jobban megérthessük a felvetést, képet is mellékeltek arról, milyen lehetett volna a befejezett kutya, ha a művész reálisabban ábrázolta volna. Poénkodva azt írják az interneten fellelhető cikkek, hogy Munch elszámította magát és egyszerűen nem volt elég jó festő ahhoz, hogy élethűen lefesse az állatot, és mivel az emberek visszajelzése pozitív volt, eszébe sem jutott megváltoztatni.

Munch: A sikoly
Az eredeti festmény

Az eredeti bejegyzést úgy tudjuk, A Gilded Eye nevű felhasználó tette közzé Twitteren, és az emberek olyan viccesnek találták, hogy ész nélkül osztották mindenféle közösségi médiás platformon. A hozzászólók egy része azt mondja, ezek után már nem tudja nem a spánielt látni a festményen. Ti mit gondoltok?

Mutatjuk a Twitter-posztot, ami elindította a lavinát!

Forrás: kottke.org
Képek: Unsplash (kiemelt), Twitter (A Gilded Eye)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...