Saját KB bal
Saját KB jobb
societypetsitter.com

Pénzbüntetést kaphat Ausztráliában az a gazdi, aki nem viszi sétálni a kutyáját

Nem is akármennyit, 2700 dollárral büntetik azokat a gazdikat, akik legalább egyszer egy nap nem viszik el sétálni kutyájukat.

Az új jogszabály szerint Ausztráliában a kedvetelésből tartott állatok nem háziállat vagy „dolog” (ahogy nálunk, Magyarországon) besorolásba tartoznak, hanem a „sentient beings” vagy „érző lények” meghatározást kapták. Ezzel egyidejűleg pedig életbe lépett az a törvény is, mely szerint 4000 ausztrál dollár (2700 USD = kb. 760 000 Ft) pénzbüntetés járhat annak a gazdinak, aki legalább egyszer nem viszi el kutyáját sétálni, tehát több mint 24 órán át bezárva tartja.

Az új állatvédelmi törvény pár napja lépett életbe és a fentieken kívül számos súlyos és szigorú szankciót szab ki azokra, akik nem megfelelően tartják háziállatukat. Büntetőeljárással és súlyos pénzbírsággal sújthatják azokat, akik nem biztosítanak megfelelő élelmet, vizet és védett helyet, valamint 24 órán belül nem viszik ki zárt helyről, például a lakásból.

Ausztrália az első olyan ország, ahol az állatok érzelmi életét figyelembe véve hoznak törvényeket. Véleményük szerint ez a modern állatvédelem alapja, nem csak a fizikai szükségleteit kell figyelembe venni és védeni a hatóságnak, hanem az állatok szellemi, érzelmi kondíciójukra is figyelni, vigyázni kell.

Gratulálunk Ausztráliának, bízunk benne hogy  a jövőben sokkal több országban vezetnek be hasonló jogszabályokat. Ha kell, akár a pénzbüntetés bevezetésével is.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...