Saját KB bal
Saját KB jobb
Több mint 100 kutyát mentettek ki eddig a Bahamákról

Több mint 100 kutyát mentettek ki eddig a Bahamákról

A Dorian hurrikán 295 km/h-s széllel tombolva tarolta le szeptember elején a Bahama-szigetek lakott területeit.

A pusztításban több mint 13000 ház semmisült meg és 1300 ember tűnt el. A szigeten rengeteg kutya maradt gazdátlanul, sokukat nem tudtak magukkal vinni gazdáik menekülés közben. Szerencsére egy amerikai szervezet, a Big Dog Ranch önkénteseinek munkájával a legtöbb kutya segítséget kap és egy korábbi turistahajó segítségével az Egyesült Államokba szállítják őket befogás után. Itt elsősorban az újraegyesítést próbálják elérni, hiszen rengetegen menekültek a térségbe a hurrikán előtt és van rá esély, hogy megtalálják az eredeti gazdit a menekültek között.

A hajó belseje, mellyel a kutyákat az Egyesült Államokba szállítják. (AFP/Getty Images)

Kutyamentés

Több mint 100 kutyát sikerült már biztonságosan az amerikai menhelyre szállítani és közülük tizenkét kutyának megtalálták az eredeti gazdáját, tehát a család újraegyesülhetett a szörnyű tragédia után a szervezet segítségével és az önkéntesek kitartó és önzetlen munkájának köszönhetően.

A Bahama Paradise szállodahajó adott helyet a kutyák szállítására. (AFP/Getty Images)

Az érkező kutyák száma azonban olyan magas, hogy a menhely kiemelt segítséget kért a lakosságtól, hogy az örökbefogadások segítségével további kutyákat tudjanak elhozni a szigetről. Minden menhely befogadóképessége véges, a bahamai telepeken egyáltalán nincs már hely, így csak úgy lehet hosszú távon hatékony a mentés, ha azokat a kutyákat, melyeknek nem találják meg eredeti gazdájukat, minél hamarabb örökbe tudják adni.

Rengeteg kutya kóborol még gazdátlanul a Bahamákon, akik várják, hogy gazdájuk visszatérjen hozzájuk. Erre viszont egyre kisebb már az esély, így egyetlen lehetőségük az életben maradásra az, ha befogják őket és az Egyesült Államokban új gazdára találnak.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: metro.co.uk

Fotók: AFP/Getty Images

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...