Saját KB bal
Saját KB jobb

Heti kutyahős: Cápatámadástól mentett meg egy embert

Kétméteres cápát üldözött el Darby, a hihetetlenül bátor pitbull egy kaliforniai városban.

A kutya az ember legjobb barátja, védelmezője, és hű társa, erről mindannyian sokat tudnánk mesélni. Amikor a gazdi bajba jut, félelemérzetük mintha megszűnne létezni, és mindent megtesznek, hogy elhárítsák a vélt veszélyt.

Pontosan ez történt a kaliforniai Bodega Bay partjainál; egy halász cápatámadás miatt került életveszélybe, és ha nincs a Darby nevű pitbull, valószínűleg tragédia történt volna. A tengeri teremtmény megragadta a halász lábát, és mivel elharapott egy artériát, a férfi néhány perc leforgása alatt nagy mennyiségű vért vesztett. Leparkolt autójában pihenő kutyája, Darby rögtön akcióba lépett a segélykiáltásokat hallva: gazdájához rohant, és nem tartva a hatalmas erejű cápától, kopoltyújánál próbálta megragadni azt.

A halász elmondása szerint nagyon aggódott, hogy a kutya is megsérül, ezért próbálta elhajtani a helyszínről, Darby azonban nem mozdult mellőle. Pozíciót változtatott, és farkánál fogta meg a cápát. Kitartása, hihetetlen bátorsága eredményt hozott: a víziállat elengedte a halász lábát és elúszott.

A férfi azt mondja, bár a kutya egyébként is családtagnak számított az első naptól kezdve, ahogy hozzájuk került, most még különlegesebb helyre került a szívében. Elvégre, az életét köszönheti neki.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: nypost.com
Kép: NBC Bay Area
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...