Saját KB bal
Saját KB jobb

Woofstock – a legkutyásabb fesztivál Angliában

Idén augusztusban immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Woofstock, a fesztivál, ahol a kutyák körül forog a világ. A családbarát rendezvény minden évben egy teljes hétvégén keresztül zajlik, élő koncertekkel, kutyás előadásokkal, versenyekkel, vásárral és sok színes programmal várják a kutyásokat.

A helyszín az Old Stone Farm, a festői fekvésű folyóparti városban, Dartmouthban, Anglia dél-nyugati részén, a La Manche csatorna torkolatánál. A környék egyébként is népszerű a turisták és a kutyás kirándulók körében, hiszen a britek híresek kutyabarátságukról, ráadásul itt rengeteg történelmi, kulturális és természeti látnivaló kényezteti az utazókat. A beutazási szabályozások enyhülése miatt pedig az Európai Unióból érkezőknek ma már semmivel sem bonyolultabb kutyával az Egyesült Királyságba utazni, mint a kontinensen belül. 

A Woofstock fesztiválra egy napra, de akár a teljes hétvégére is érdemes kilátogatni – ebben az esetben sátorozási és glamping szállás közül választhatnak az érdeklődők. Esténként könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket, napközben pedig olyan szórakoztató programokat szerveznek, mint például a legjobban csóváló farkú kutya verseny vagy a legédesebb öreg kutya választás. A szórakozáson kívül a meghívott trénerek, állatorvosok és szakértők előadásain és workshopjain is részt vehetnek a vendégek, kipróbálhatják az agilityt, engedelmességi gyakorlatokat és trükköket tanulhatnak. Kiállítók és kutyás kézművesek termékeiből pedig a kirakodóvásáron lehet válogatni. 

A rendezvény minden évben több állatvédelmi szervezetet támogat, idén többek között a nyugdíjazott rendőrségi és munkakutyákat segítő Pawsome Pensions és az állatmentéssel foglalkozó Animals in Distress alapítványok munkáját segítik majd a bevételekből. 

 

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: woofstockuk.co.uk; pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...