Saját KB bal
Saját KB jobb

Harry herceg és Dr. Jane Goodall összefogtak, hogy segítsenek a fiataloknak megmenteni a bolygónkat

A környezetvédelem és állatvédelem iránti lelkesedéséről ismert Harry herceg egy nagyszabású, a világ minden tájáról összegyűlt fiataloknak szóló rendezvényre invitálta a világhírű természetvédőt és a csimpánzok viselkedésének kutatóját, Dr. Jane Goodallt.

A herceg és Dr. Goodall a windsori kastélyban találkoztak, ahol a kutatónő a Roots&Shoots (Gyökerek és hajtások) program vezetőségi ülésén vett részt. Harry herceg a rendezvény során beszédet mondott a Roots & Shoots programban résztvevő hallgatóknak, akik beszámoltak a program keretében folytatott tevékenységükről. A fiatalok olyan projekteket dolgoznak ki és alkalmaznak, amelyekkel a saját közösségüket környezetvédelemre, tudatosságra inspirálják. 

“A jó hír az, hogy Titeket, fiatalokat, nem kell meggyőzni arról, hogy sürgősen tennünk kell valamit [a bolygónk megmentéséért], hiszen Ti már ténylegesen minden egyes nap tesztek érte. Az elkötelezettségetek és a változás, amit elértek példaértékű.” – mondta Harry herceg – “Ahogy nagymamám, a Királynő mondta:

„Néha a világ gondjai olyan hatalmasak, hogy úgy érezzük, csak keveset tudunk tenni, hogy enyhítsük őket. Önmagunkban nem törölhetjük el az igazságtalanságot, nem zárhatjuk le a háborúkat, de az apró jótettek ezreinek hatása hatalmasabb, mint azt el tudnánk képzelni.” 

A hazánkban is működő Roots & Shoots program segíti a fiatalokat, hogy a saját közösségeiken belül tegyenek a környezetért. Dr. Goodall 1991-ben, Tanzániában hozta létre a programot, mindössze 12 hallgató részvételével. Mára ez a kicsiben indult kezdeményezés világszerte 700 000 főt tudhat a soraiban, óvodáskorú gyermekektől egyetemistákig. A Roots & Shoots lehetőséget biztosít a gyermekeknek és fiataloknak, hogy részt vegyenek különböző környezetvédelmi kampányokban, segíti őket saját környezetvédelmi projektjeik megtervezésében és kivitelezésében.

A találkozóra 26 országból érkezett diákok mindannyian a Roots & Shoots program résztvevői, akiknek projektjei olyan sürgető, globális méretű problémák megoldását célozzák mint a klímaváltozás, a globális felmelegedés, az állatvédelem, az óceánok szennyezése, a nem fenntartható életmód vagy a konfliktusok megoldása.

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarát.hu
Forrás és képek: Good Morning America; Jane Goodall Intézet
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...