Saját KB bal
Saját KB jobb
metro.co.uk

Séta közben szemetet szed a tacskó páros

Ez a két cuki tacskó minden séta alkalmával összeköti a kellemeset a hasznossal és közben remekül szórakoznak.

Tiszta udvar, rendes ház

Hooch és Dudley Skóciában élnek gazdájukkal és nem akármilyen sétákat tesznek nap mint nap a környéken. Gazdájuk vezetésével a tacskó páros igyekszik parkjukat tisztán is tartani, ezért összeszedik az apró szemeteket, amit műanyag palackban szállítanak el a szemetesig.

Amber, a kutyák gazdája hamar rájött, hogy kis kedvencei nagyon szeretnek kiszedni otthon a szemetesből ezt-azt, amit sokáig hurcolnak magukkal és játszanak vele. A konkrét ötlet akkor merült fel a szemétgyűjtési akcióra, amikor a kutyák találtak egy sörös dobozt és gazdájuk irányításával egészen az első szemetesig vitték.

A kutyák annyira élvezik a folyamatos feladatot és olyan szorgalmasan gyűjtögetik az eldobott hulladékot, hogy ma már minden sétájuk ezzel telik így a kutyusok folyamatosan dolgoznak, mozognak és nagyon élvezik a dolgot.

Amber havonta egyszer a strandra is elviszi a kutyákat, ahol a tacskó páros szintén megtisztítja a terepet a papír és műanyag hulladéktól.

Nagyon kedves és hasznos dolog ez, pláne azokkal a kutyáknak ajánlott, akik kifejezetten élvezik a keresést és hordást egyik pontból a másikba.  Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a kutyáinknak nem elég a fizikai mozgatás, szükségük van a mentális lefárasztásra is, az agyukat is dolgoztatni kell, nem csak a testüket. Ezek az apró feladatok sokkal boldogabbá és kiegyensúlyozottá teszik a kutyánkat és nem utolsó sorban a kutya-gazdi kapcsolatra is jó hatással vannak.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: metro.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...