Saját KB bal
Saját KB jobb

Idén is vár Titeket a (kutyabarát) Művészetek Völgye Fesztivál!

Fesztiváloznál, de nem szeretnéd otthon hagyni a kutyádat? Olyan eseményt keresel, ahol a kutyádat is szívesen fogadják, és félre tudtok vonulni a fesztivál forgatagától is, ha már nagy a nyüzsgés neki? Akkor a július 19-től 28-ig tartó Művészetek Völgye Fesztivál való Nektek!

2017-ben a Művészetek Völgye Fesztivál és a Kutyabarát.hu együttműködése kapcsán a fesztivál 5 helyszínén helyeztek ki folyamatosan itatótálkát és  prémium jutalomfalatot a kutyával érkezőknek, ahol a kutyás  fesztivállátogatók is megpihenhettek, félrevonulhattak kicsit.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál program- és marketingigazgatója elmondta, hogy ugyan már korábban is szívesen fogadtak kutyával érkezőket a fesztiválra,  de nagy örömükre szolgált, hogy 2017-től már hivatalosan és publikusan is a kutyabarát fesztiválok sorába tartoznak.

Már 2017-ben sikerült azt bebizonyítani, hogy a kulturális programok és a felelős kutyatartás remekül megférnek egymás mellett.

Kutyabarát.hu közösségi portálnak nagy öröm és megtiszteltetés, hogy együttműködő partnerként az ügy mellé állhatott, ami 2018-ban azzal is fokozódott, hogy a 28. Művészetek Völgye Fesztiválon saját udvarral és programokkal várta a Kutyabarát.hu csapata az érdeklődőket. Az ország egyik legkiemelkedőbb és legértékteremtőbb fesztiválján, ahol könnyű- és komolyzenei koncertekkel, jazz- és népzenei előadásokkal, színházi produkciókkal találkozhatnak a látogatók, 2018-ban már egy hiánypótló újdonsággal is színesítették a programkínálatot a szervezők: külön udvaron, az Artjáró-ban várta a kutyásokat a Kutyaplacc, a Kutyabarát.hu udvara.

És ez idén sem lesz másképp!

Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészetek Völgye program – és  marketingigazgatójával beszélgettünk a Művészetek Völgye kutyabarátságáról.

HOGYAN MERÜLT FEL ANNAK AZ IGÉNYE, HOGY A MŰVÉSZETEK VÖLGYE KUTYABARÁT FESZTIVÁL LEGYEN?
Oszkó-Jakab Natália: A Művészetek Völgye egy igazán szabad fesztivál, a kezdetektől járnak ide fiatalok, idősek, színház rajongók, jazzkedvelők, rockerek, táncosok, zenészek, színészek, költők, festők, művészetet és közösségi élményt imádó emberek és állatok! Soha nem volt kérdés nálunk, hogy jöhetnek-e a kutyák, sok udvargazdánk, stábtagunk is kutyával érkezik. Leginkább az új látogatóink voltak bizonytalanok, akik még nem ismerték a Művészetek Völgyét, még nem jártak a fesztiválon, ezért úgy határoztunk, hogy hivatalos formát adunk annak, hogy mi bizony kutyabarát fesztivál vagyunk.

MILYEN VISSZAJELZÉSEKET KAPTATOK A KUTYABARÁTSÁG ÉS A KUTYÁS LÁTOGATÓK KAPCSÁN?
Alapvetően minden ugyanúgy működik, mint eddig, csak több kutya érkezik, és arra hangsúlyosabban kell felhívnunk a látogatóink figyelmét, hogy vannak olyan zárt térben rendezett előadások, amikre a négylábú kedvenceket nem tudjuk beengedni. Ez korábban természetes volt mindenki számára, most azonban, hogy hivatalosan is kutyabarát hely lettünk, már volt, aki ezt számon kérte rajtunk. A színházi, cirkuszi előadások kapcsán azért döntöttünk így, mert a hirtelen hanghatások, fények, füst, mozgás megzavarhatja a legnyugodtabb ebet is. Se a kutyákat nem szeretnénk stresszhelyzetbe hozni, se a fellépő művészeket, előadást élvező közönséget megzavarni, ebben a kutyások megértését kérjük.
A legtöbb programunk azonban szabadtéri, sőt, most már második éve van ugye egy kifejezetten kutyás udvarunk is!

UGYE JÓL TUDJUK, HOGY MÁS FESZTIVÁLJAITOK, RENDEZVÉNYEITEK IS  LÁTOGATHATÓK KUTYÁVAL?
Igen, mindhárom általunk szervezett fesztivál kutyabarát.
Az Örvényeshegy Piknik Zalacsányban és a Kerekdomb Fesztivál is Tállyán. Ez leginkább annak köszönhető, hogy művészeti fesztiválokat szervezünk, nem zúzós bulikat. Egy szabadtéri jazzkoncerten vagy egy irodalmi beszélgetésen a kutyák is nagyon jól elvannak, hisz a gazdájukkal lehetnek, van tér és levegő.

UGYAN JELENLEG NINCS KUTYÁD, MÉGIS NYITOTT VAGY A KUTYÁS  KÖZÖNSÉG, LÁTOGATÓK FELÉ IS. KORÁBBAN VOLT KUTYÁD?
Igen, 12 és 25 éves korom között a családunk tagja volt Alex, egy gyönyörű belga juhász. Bár nincs most kutyánk, mondhatom, hogy kutyás vagyok, és Lilla, a kislányom is imádja az állatokat. A fesztiválszervezés viszont elég sok  elfoglaltsággal jár, sajnos jelenleg nem tudnánk annyi időt szentelni egy kutyusnak, amennyi úgy gondolom, hogy kijárna neki. Így barátok, ismerősök, fesztiválozók kutyáit dögönyözzük!

Képek forrása: Művészetek Völgye és Kutyabarát.hu
Indexkép: Művészetek Völgye
Oszkó-Jakab Natáliáról készült kép: Csibi Szilvia

Az interjú teljes terjedelemben és először a Kutyabarát Magazin 2019. nyári számában jelent meg.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...