Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyának hitte a medvebocsot, hazavitte

Őrizetbe vettek egy 27 éves nőt, mert hazavitt egy medvét. A szomszédok meghallották az állat hangos sírását, és értesítették a hatóságokat – írja a mirror.co.uk.

Az eset Malajziában történt, és azért (is) követi hatalmas médiafigyelem, mert az illető, aki háziállatként tartotta a bocsot ismert énekesnő az országban, név szerint Zarith Sofia Yasin. Amikor a helyszínre érkező rendőrök kikérdezték, azt állította, először kutyának hitte a vadállatot, és úgy látta segítségre szorul, ezért vitte magával.

Kihallgatásakor arra is kitért, tudja, hogy amit tett az törvényellenes, és bár megfordult a fejében, hogy felveszi a kapcsolatot állatvédelmi szervezetekkel, esetleg egy állatkert munkatársával, végül úgy döntött, az ottani állatok túl soványak, és a medvének jobb dolga volna nála.

Éppen nem tartózkodott a lakásban, amikor a szomszédok arra lettek figyelmesek, hogy ablakából egy medve kandikál ki, vélhetően kiutat keresve. Brúnó, ahogyan Yasin nevezte, körülbelül 6 hónapos lehet, és immár jó kezekben van. Hogy mikor engedik szabadon, egyelőre nem derült ki.

Az állatvédők szigorú büntetés kiszabásáért lobbiznak, hiszen a nő korlátozta szabadságában a megriadt állatot. Ottani törvények szerint akár 10 év börtönbüntetéssel is sújthatják.

Forrás: mirror.co.uk
Kép: New Straits Times

 

Szerencsi Évi
(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...