Saját KB bal
Saját KB jobb
pets4homes

Háromból egy kutyatulajdonos már vegán étrenden tartja a kutyáját

A vegán étrend régóta népszerű az emberek körében, mely nem csak a hús elhagyását jelenti, hanem minden állati eredetű ételét is. Így a tejtermékeket, halat, tojást is.

Egy ideje már tudjuk, hogy a hús elhagyása azon túl, hogy sokak szerint az egészségre és a közérzetre is jó hatással van, a klímaváltozás elleni harcban is kulcsfontosságú lehet. A veganizmus ezért is talál egyre több követőre, de azt eddig csak tippelni tudtuk, hogy a gazdik hány százaléka tartja kutyáját is vegán étrenden.

Most elkészült egy olyan felmérés, melynek keretén belül 3670 kutyatulajdonost kérdeztek meg a világ minden részéről a témában és egészen megdöbbentő eredmény született. 35% nyitott arra, hogy kutyáját vegán étrenden tartsa és több mint 27% pedig – mivel maga is vegán – már egy ideje húsmentesen eteti kutyáját.

Dr. Sarah Dodd, a kutatás vezetője maga is meglepődött az eredményen és bár a 27% elsőre nem tűnik nagy számnak, ám ha ezt számszerűsítjük, az azt jelenti, hogy csak az USA-ban már több százezer kutyát tartanak vegán étrenden.

A vegán étrend követői szerint minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot be tudnak vinni a szervezetükbe hús nélkül is. Egy kutyát húsmentesen etetni viszont sokaknak kifejezetten nem megfelelő táplálást jelent. A piacon már megjelentek az első vegán kutyatápok és egyre több kutatás folyik a témában, de az biztos, hogy mivel még csak pár éve kutatják és elemzik az ilyen étrendet, senki nem tudja, hogy hosszútávon milyen hatással van a kutyák szervezetére a húsmentes élet.

Ti mit gondoltok a témáról,  etetnétek a kutyátokat kizárólag növény alapú élelmiszerrel?

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: independent.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...