Saját KB bal
Saját KB jobb

Adni vagy nem adni: Embernek készült ételek, és a kutyák utolsó kívánsága

A bbc.com beszámolója szerint, egy Nicola Harrison nevű nő boldogságot szeretne csempészni az idősödő, betegeskedő kutyák mindennapjaiba. Hiába azonban a jó szándék, tetteivel nem arat osztatlan sikert.

A 48 éves nő menhelyi önkéntesből lett a Grey Muzzle Canine Hospice Project vezetője. Gyorsan felismerte, hogy az életük javát leélt kutyákért szinte semmilyen érdeklődés nem mutatkozik, és nem nézhette tétlenül a helyzetet. Úgy döntött, hazaviszi a gazdisodásra reménytelen kutyákat, hogy legalább életük utolsó heteit, napjait gazdi mellett, boldogan tölthessék. Sőt, kitalálta, hogy meglepi őket valamivel, amire szerinte titkon minden kutya vágyhat.

Vele tarthattak például hosszabb-rövidebb utazásokon, rendőrautóban utazhattak, születésnapi bulit szervezett nekik tortával, és olykor a gyorsétteremben is jutott nekik pár amúgy tiltott falat. Éppen ezért támadják sokan Harrisont, például a Brit Állatorvos Szövetség is. Hangsúlyozzák, hogy a nem visszafordítható betegségben szenvedő kutyák egyszer-egyszer kaphatnak ugyan emberi fogyasztásra alkalmas ételt minden következmény nélkül, viszont sok esetben súlyosbíthat az állapotukon a nem megfelelő táplálék.

Egyelőre nem érkezett hír arról, megszívleli-e Harrison a szakértők véleményét. Te mit tennél a helyében?

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: bbc.com
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...