Saját KB bal
Saját KB jobb

Megkínzott kölyökkutya életéért küzdenek

Nemrég számos hírportálon olvashattunk arról, hogy a világhírű Coachella zenei és művészeti fesztivál (Kalifornia) helyszínén több tucat gazdátlan kiskutyára találtak. A kidobott kölykök már jó kezekben vannak, és ügyükben szerencsére sikerült őrizetbe venni az elkövetőt, a napokban azonban ismét bajba jutott állat miatt kellett a hatóságok közreműködését kérni, méghozzá ugyanott.

A Coachella egyik kukájában nemrég reklámszatyorban csomagolt, hangosan síró ebet találtak. A kiskutya szörnyű állapotban volt: testét égési sérülések borították, farkát valószínűleg részben levágták.

Jelenleg 24 órás megfigyelés alatt tartják egy állatkórház intenzív osztályán. Komoly, költséges ellátásra szorul, de szerencsére nincs magára hagyva: gyógyíttatására gyűjtést szerveztek, és eddig több millió forint folyt be a kezelésére.

Az Animal Hope and Wellness Foundation fotója.

Az állatvédő szervezetek csak később szereztek tudomást az esetről, mert a Hope névre keresztelt kutyust megtaláló nő nélkülük kezdett intézkedésbe, amikor orvosi ellátásért folyamodott. Hangsúlyozzák: ha valaki megkínzott állatot talál, azonnal jelentenie kell az illetékes szerveknek!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: eu.desertsun.com
Képek: Animal Hope and Wellness Foundation, Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...