National Dog Mom’s Day – azaz a gazdi-anyuk hivatalos ünnepe

Sokan, sokszor mutatunk “anyás” viselkedést a kutyáink irányában, amely valójában a szeretet jele, és egészséges keretek között ezzel nincs is gond! Egészen kiskutya koruktól gondoskodunk a kutyáinkról, óvjuk, védjük őket minden bajtól és igyekszünk a legszuperebb életet biztosítani a számukra. Ezért a sok mindenért persze nem szerveznek nekünk Anyák napi műsort, nem kapunk virágot vagy csodaszép rajzokat, de a legfontosabbat, amelyet csak egy szeretett lénytől kaphatunk, mi is megkapjuk, és ez a feltétel nélküli szeretet.

Amerikában a National Dog Mom’s Day-t, azaz a kutya-anyák napját egy nappal Anyák Napja előtt, azaz május második szombatján ünneplik. A nagyobb városokban rendezvényekkel és kutyás programokkal várják a gazdikat, számos kutyás márka pedig nyereményjátékot szervez, hogy a gazdiknak és a kutyusoknak kedveskedjenek. Ez is egy újabb szuper alkalom a gazdik és kutyáik közötti kapcsolat ünneplésére. 

Ez a nap (is) remek alkalom, hogy valami otthon készült finomsággal kedveskedjünk a kutyánknak, vagy éppen több időt töltsünk velük, hogy ezzel is kimutassuk az irántuk érzett szeretetünket. De mi lenne, ha szavakkal is elmondhatnánk nekik?

Néhány amerikai kutyás gazdi a National Dog Mom’s Day alkalmából eljátszott a gondolattal, hogy mi lenne, ha valami csoda folytán, a kutyáink 30 másodpercig pontosan értenék, amit mondunk nekik. Felhívást tettek tehát közzé az Instagramon, amelyre bárki jelentkezhet. A feladat az, hogy képzeljük el, hogy kutyánk minden szavunkat pontosan érti, majd mindössze 30 másodpercben fogalmazzuk meg és mondjuk el neki, amit a legfontosabbnak tartunk. Ezt persze vegyük videóra és posztoljuk a közösségi oldalon #ifmydogcouldunderstand hashtaggel.

A kutya-anyukák hivatalos napja május második szombatja, de már napokkal ezelőtt nagyon sok kedves, megható és/vagy vicces videót töltöttek fel a gazdik. Ti mit mondanátok el a kutyáitoknak 30 másodpercben?

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarat.hu
Forrás: galsbestfriend.com; nationaldayscalendar.com
Képek: @flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...