Saját KB bal
Saját KB jobb

Életét adta megmentőiért a hős Zero

A Washington Post beszámolójából kiderül, gazdái a pireneusi hegyikutya önfeláldozásának köszönhetik az életüket.

A Martinez család március 10-én ünnepséget szervezett lányuk 12. születésnapja alkalmából, ám a kellemes hangulatú összejövetel tragédiába torkollott. Egy családtag nem ismert okból tüzet nyitott a jelenlévőkre, és Zero, a család mentett kutyája nem állt tétlenül.

Megérezve szerettei félelmét, közbeavatkozott; többször felugrott a fegyveres támadóra, megakadályozva, hogy Martinezék életveszélyes sérülést szenvedjenek a feléjük repülő golyóktól. A támadás alatt kitartóan védelmezte gazdáit, azt követően is, hogy több találat érte. A lövöldöző fiatalt sikerült karon harapnia, de megállítani sajnos nem tudta.

A családtagok közül többen kórházba kerültek, és bár megtippelni sem tudják, mekkora anyagi kár keletkezett a lakásukban, legnagyobb veszteségüknek védelmező kutyájuk elvesztését tartják. A bátor eb ugyanis sajnos nem élte túl a sérüléseit.

Zero története egyébként különösen megható, hiszen a hős eb kölyökként egy forgalmas texasi autópályáról került új otthonába. Annak ellenére, hogy komoly bokatörése miatt az állatorvosok az elaltatását javasolták, befogadói nem mondtak le róla, mert a velük töltött idő alatt nagyon megszerették. Megmentették, és most Zero mentette meg őket. Közel 3 évig élt velük.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.washingtonpost.com
Képek: Laura Martinez
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...