Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák százait mentheti meg az új intézkedés

Jó hír az Amerikai Egyesült Államokból: olyan törvénymódosítás születhet, ami a kiprovokált kutyatámadások esetén nem rendelné el a kutyák azonnali elaltatását.

A jelenlegi törvény szerint az okok kivizsgálása nélkül veszélyesnek ítéltetik az összes emberre támadó négylábú, és egyben kivétel nélkül elaltatással büntetendő. Mindezt abban az esetben, ha bizonyítható hogy a kutya viadalokon vett részt, vagy erőszakos viselkedésével fenyegetést jelent a körülötte lévők testi épségére.

A rendelkezés módosítását tűzte ki célul Gordon Johnson, az USA törvényhozó alsó házának tagja, aki egy apró változtatással kutyák százainak életét mentené meg. Johnson szerint túl sok kutya veszíti életét értelmetlenül, véleménye szerint a provokált agresszív viselkedés nem szabadna, hogy az ebek életébe kerüljön. Ezzel együtt természetesen nagyobb figyelmet kellene fordítani az emberi tényező szerepére is.

kutyabarat kutyabarát

Johnson azt mondja, hatalmas támogatói csapat áll mögötte; olyan állatbarátok, akik szerint az érvényben lévő törvény helytelenül ítéli halálra az ebeket.  Sajnos egyelőre nem tudjuk, mikorra várható eredmény az ügyben, de bízunk benne, hogy mihamarabb jó híreket kapunk.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: New Yersey 101.5

Fotók: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...