Kóbor kutya a hegymászók élén

Egy hegymászócsapat mellé szegődött a Mera névre keresztelt kóbor eb Nepálban, és végül úgy összebarátkozott a Don Wargowsky vezette csoporttal, hogy a Baruntse hegyre is velük tartott. Az embert és kutyát próbáló kihívás viszont csak a kezdet, ami utána történt, még ennél is nagyobb dolog.

A serpák a jó szerencse jelének tartják a kutyák jelenlétét, ezért fogadták örömmel a hegymászók Mera, a vélhetően tibeti masztiff és himalájai juhászkutya keverék csatlakozását. A három hétig tartó expedíció alatt a négylábú eltántoríthatatlanul menetelt a hideg és a hatalmas hó ellenére, ami Billi Bierling, a himalájai adatbázis képviselője szerint több okból is nagy szó, legfőképpen azért, mert négylábú korábban nem tett meg ekkora utat a hegyen. Viccelődve csak annyit mondott, reméli, Mera nem üti meg a bokáját, amiért engedély nélkül mászta meg a Baruntsét.

kutyabarat kutyabarát

A hatalmas teljesítményt csak az a tény tetőzi, hogy Merát a több hétig tartó expedíció után egy serpa befogadta, így többé nem kell fedél és élelem nélkül élnie. Új gazdája a hegyi kalandok után Baru névre keresztelte át a nőstényt, akiről Wargowsky azt nyilatkozta, meglepő módon magabiztosan a csoport élére állt, mintha nem lenne számára ismeretlen a terep.

kutyabarat kutyabarát

Mindez ugyan 2018 novemberében történt, a fotókat csak nemrég tették elérhetővé Don Wargowsky közösségi oldalán. Nézzétek meg ti is!

kutyabarat kutyabarát

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Daily Mail

Képek: Don Wargowsky (Facebook)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...