Saját KB bal
Saját KB jobb

Viszlát, négylábú polgármester úr!

2014-ben pireneusi hegyikutyát választott polgármesterének egy Minnesota állambeli 1000 fős település, Cormorant. A 63 kilós, Duke nevű eb 4 alkalommal érdemelte ki szavazói bizalmát, mígnem 2018-ban egészségére hivatkozva nem indították a választásokon. Hogyan lehetett egy kutya a polgármester, és miért?

A városka lakói állítólag besokalltak a korrupt politikusoktól, és azt szerették volna, ha egy mindenki által kedvelhető, nem megosztó képviselő kerülne a városvezetői székbe.  A pozíció fontos kötelességekkel járt, de olyan feladatot soha nem kapott Duke, amit kutya ne tudott volna elvégezni. Lényegében arról kellett gondoskodnia, hogy a dolgok rendben menjenek, a helyi kocsmában felügyelte a vendégek biztonságát, az utcákat róva óvta a közbiztonságot. Gyakran szerepelt a tv-ben, könyvet írtak róla, adományozásra biztatta az embereket, mindig jelen volt a kisváros legfontosabb eseményein.

kutyabarat kutyabarát

Steve Sorenson alpolgármester elmondása szerint minden zártkörű megbeszélésen jelen volt, és figyelmesen hallgatta a felszólalókat. Arról is beszámolt, hogy a kutya irányítása alatt sokkal jobban működtek a dolgok, mint előtte. Az emberek kivétel nélkül imádták, gyakran kényeztették el finom falatokkal, és mindig megsimogatták, gesztusaikkal pedig nagyon boldoggá tették Duke-ot. A hófehér kutyapolgármesternek természetesen hivatalos „uniformisa” is volt: egy fekete kalap, és egy amerikai zászlót idéző kutyakendő.

Sajnos február 21-én, 13 évesen Duke meghalt, ő volt az Amerikai Egyesült Államok egyetlen négylábú polgármestere.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: abc.com
Kép: Mayor Duke of Cormorant Village (Facebook)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...