Saját KB bal
Saját KB jobb

Potcake Place, avagy álomnyaralás kölcsönkutyával

Adott a lélegzetelállító szépségű tenger, a pihentető miliő, és a bársonyos homok a talpad alatt, mégis úgy érzed, valami hiányzik. Az űr pótlására érdekes megoldást ajánl a Potcake Place K-9 Rescue nevű menhely, aminek üzemeltetői jól tudják, hogy kutyával szebb az élet.

kutyabarat kutyabarát

A befogadási kedv erősítéseként arra ösztönzik a mesés Turks- és Caicos-szigetekre látogatókat, hogy “potcake” becenéven emlegetett védenceik közül vigyenek magukkal egyet-egyet néhány órára, addig is kizökkentve az ebeket a szürke, magányos hétköznapokból. A turisták körében rendkívül népszerű lett a szolgáltatás, egyre nagyobb igény mutatkozik a szőrmókok társaságára. A szigetek látogatói magukkal viszik őket a parti sétákra, játszanak velük a kellemesen meleg homokban. Ember és négylábú együtt élvezik a csodás időt, miközben rengeteg szeretetet adnak és kapnak.

kutyabarat kutyabarát

Az önkéntesek által üzemeltetett nonprofit szervezet olyan állatokról gondoskodik, akik korábban az utcákon kóboroltak, ha szerencséjük volt, a helyiektől kaptak a fazék aljára odakozmálódott maradékból (innen a „potcake” név), és megtapasztalták a hontalanság minden elképzelhető árnyoldalát. A hétfőtől vasárnapig, délelőtt 10 és 12.30 között igénybe vehető szolgáltatás legértékesebb előnye, hogy elősegíti a szocializálódást, ami elengedhetetlen a végleges örökbefogadót kereső kutyáknál. A nap végén viszont csak egy dolog számít: a látogatók, és a kutyusok is boldogabban hajtják álomra fejüket.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo.com
Kép: Potcake Place (https://www.facebook.com/PotcakePlace/), Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...