5 légitársaság, ami kutyádnak is szárnyakat ad

Ahány légitársaság, annyi szokás. Csak egyvalami biztos: kutya nélkül nem szívesen hagynánk el a várost, nemhogy az országot.

 

Sajnos nem minden légitársaság teszi lehetővé, hogy kutyánkkal együtt utazhassunk, ami lényegében azzal indokolható, hogy nem áll rendelkezésükre élő állatok szállítására alkalmas terület a csomagtérben. Ezen légitársaságok közé tartoznak például a fapados cégek is.

Szerencsére a legtöbb népszerű úti cél felé közlekednek olyan járatok, amelyekre négylábúaknak is lehet jegyet váltani, a feltételek azonban az állat fajtájától, méretétől és súlyától, valamint az adott társaság egyéni előírásaitól függően változnak. Az alábbi opciók közül bátran szemezgethetsz az idei nyaralás megtervezése előtt, de egy dolgot ne felejts el: a biztonság kedvéért foglalás előtt mindig érdeklődj telefonon a részletekről, beleértve azt is, hogy milyen engedélyeket kell beszerezned. Ha bármit elmulasztasz, kutyádat akár el is kobozhatják a célországban. (A cikkben nem térünk ki a speciális, segítőkutyák utazására, mert erre általában a fapados légitársaságoknál is van mód.)

kutyabarat kutyabarát

#1 AEGEAN

Az athéni központú görög légitársaság tavaly 44 ország 153 városába szállított utasokat, közte négylábúakat is. Fedélzetén 8 kg az összsúlyhatár, ami hordozóval együtt értendő, és utasonként egy, maximum két állat megengedett. Nagyobb kutyák szállítását kizárólag Airbus 319, 320 és 321-es gépeiken vállalják. Egyéni szabály vonatkozik az átszállással utazókra, emiatt nagyon fontos, hogy előzetesen tájékozódj a lehetőségekről.

https://en.aegeanair.com/travel-information/special-assistance/traveling-with-pet/

#2 ALITALIA

Az olasz légitársaság honlapján komolyabb leírás található a kisállatok szállításáról, megemlítik például, milyen engedélyeket kötelező beszerezni egy-egy célországba. Írországba, valamint az Egyesült Királyságba tartó járataikon nem elérhető a szolgáltatás, és van még néhány olyan úti cél, ami extra dokumentumok bemutatását írja elő.

https://www.alitalia.com/hu_hu/fly-alitalia/organize-your-trip/pets.html

kutyabarat kutyabarát

#3 EMIRATES

Kutyád szintén veled tarthat az Emirates bizonyos járatain, náluk azonban szó sem lehet fedélzeti utaztatásról. Kizárólag „csomagként” feladva megengedett, és csak akkor, ha az utazás (átszállással együtt) nem haladja meg a 17 órát, valamint az állatok megfelelő körülmények között vannak, élelemmel és vízzel. A részletekkel kapcsolatosan a vállalat helyi képviseletét keresheted.

https://www.emirates.com/english/help/faq/544304/what-are-the-rules-and-charges-for-travelling-with-animals

#4 KLM

A KLM szintén engedélyezi kisállatok szállítását, amelyre több opciót is ajánlanak a gazdiknak. A kabinban megengedett maximális súly náluk is 8 kg, a hordozónak el kell férnie az utas előtti ülés alatt. Kivételt jelent a Business Class, ahol megfelelő hely híján sajnos egyáltalán nem elérhető a szolgáltatás. A kennelekre vonatkozó szabályokat a KLM honlapján tudod elolvasni.

https://www.klm.com/travel/ca_en/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm

kutyabarat kutyabarát

#5 LUFTHANSA

A fent említett 8 kg-os súlyhatárt alkalmazzák a Lufthansa járatain is. Az ennél nagyobb súlyú állatok az élőállatok számára kialakított csomagtérbe kerülnek. Javasolják, hogy átszállásos utazás esetén bizonyosodj meg arról, hogy minden járat visszajelzett kisállatod fogadásával kapcsolatosan. Ezt a lépést természetesen a többi légitársaság esetében is érdemes megtenned.

https://www.lufthansa.com/us/en/travelling-with-animals

kutyabarat kutyabarát

 

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: bud.hu
Képek: Unsplash, Pixabay
Indexkép: www.mirror.co.uk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...