Az emberért mindent! – Hőssé vált az amputált lábú kutya

Ugyan ismét a tengerentúlról hozunk egy történetet, de a tanulsága nálunk is aktuális. Főhőse egy édes Golden retriever, aki szörnyűségeket élt meg az ember hibájából, mégis képes volt megbocsátani. Sőt!

 

A kutyát még kölyökként összekötözött lábbal egy szatyorban találták meg, korábbi gazdája kegyetlensége miatt amputálni kellett a lábait ahhoz, hogy életben maradhasson. Nem sokkal később azonban szerencsés fordulatot vett a története. Sikerült szerető családot találnia, és a kezdeti bizalmatlanság és félelem legyőzése után teljes erővel belevetette magát a terápiás kutyák mindennapjaiba. Azóta emberek tucatjaival osztotta meg kifogyhatatlan szeretetét, barátságos közeledésének hála megszépítette olyanok életét, akiknek a sorsát hozzá hasonlóan traumák öveznek.

kutyabarat kutyabarát kutya

A protézisekkel közlekedő Chi Chi példaértékű bátorsága miatt 2018-ban kiérdemelte az „American Humane Hero” díjat, amit kivételes négylábúaknak osztanak ki minden évben. Szerintünk teljesen jogosan jár neki az elismerés, a Golden retrieverről akár mi, emberek is példát vehetnénk.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: moderndogmagazine.com

Kép forrása: moderndogmagazine.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...