Saját KB bal
Saját KB jobb

Terápiás kutyának szánja erdélyi kopóját Márió, a harmonikás

Pár hónappal ezelőtt tündéri kis jövevénnyel, egy Bonifác névre keresztelt erdélyi kopóval bővült az ismert harmonikás családja. A most hathónapos kölyökkutya nem az egyedüli házőrző náluk, hiszen a zenésznek van már egy idősebb bullmasztiffja, Molli.

„Valójában Mollinak kerestünk társaságot, hogy a sok utazásunk alatt ne legyen egyedül. Nagytestű kutya, ezért nem tudjuk mindenhova magunkkal vinni. Az első hetekben úgy tűnt nem lesz barátság a két kutya között, sokat harcoltak, verekedtek. Aztán lassan elcsendesedtek az indulatok és megszokták egymás társaságát. Molli nagyon hamar megtanította a kicsit ugatni.” – monta Márió.

Bonifácra fontos küldetés vár a jövőben. Márió felesége, Ancsa azt tervezi, hogy a későbbiekben bevonja terápiás foglalkozásaiba az erdélyi kopót. Mivel pedagógusként és zeneterapeutaként sokat foglalkozik gyerekekkel, úgy gondolja, az eb hasznos segítsége lehet a nevelésben, gyógyításban, és a készségfejlesztésben is.

„…Okos, tanítható fajta, hasonló természet, mint a vizsla, ezért már az elejétől nevelgetjük, hogy mit szabad és mit nem. Egyelőre sajnos még tart a felfedező korszak, a cipőtartó szekrényünket már szétszedte és a pénztárcámat is megdézsmálta.” – mesélte Márió.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...