Celebkutyát klónoztak Kínában

Biztosan többen eljátszottunk már a gondolattal, hogy a klónozás lenne a megoldás, hogy kedvenc négylábúnk életünk végéig elkísérhessen minket. Azoknak, akik komolyan fontolgatják a lehetőséget, ez a kínai biotechnológiai cég kínál megoldást. A Sinogene célja, hogy a kutyaklónozási ipar (ilyen is van már…) területén piacvezető legyen. Ügyfeleik körülbelül 55 000 amerikai dollárnak megfelelő összegért klónoztathatják náluk kedvenceiket.

A 9 éves Juice igazi kutyaceleb, aki számos filmben és tévéműsorban szerepelt, és a karrierjének egyelőre még biztosan nem lesz vége. Juice gazdája ugyanis genetikai másolatot készíttetett a kutyáról.  He JUN, pekingi kutyatréner és Juice gazdája, a videóban arról beszél, hogy Juice szellemi tulajdon és influencer, emiatt a külsejét szeretnék továbbra is megtartani és felhasználni.

Az első sikeres klónozási kísérletekben tengeri sünök embrióit másolták le, még 1885-ben, de valódi figyelmet csak akkor kapott az eljárás, amikor az első klónozott emlősállat, Dolly a bárány megszületett 1996-ban.

Ma már nem Juice az egyetlen klónozott eb. Barbra Streisand Miss Violet és Miss Scarlet nevű kutyusai a művésznő Samantha nevű kutyájának klónjai.

 

Bujdosó-Szalay Adél

(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://www.huffingtonpost.com
Videó: CGTN / youtube.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...