Saját KB bal
Saját KB jobb

A hölgy saját otthonát alakította át öregek otthonának, mert nem tudta elhelyezni a sok idős állatot

Sher Polvinale több mint 20 éve ment kutyákat és cicákat, de a munkája során mindig azzal volt a legnehezebb szembesülni, mikor idős állatokról mondtak le a tulajdonosaik. Pár éve kezdett el gondolkodni azon, hogyan lehetne megoldani, hogy ezek a szerencsétlen állatok utolsó éveiket is biztonságban tölthessék. Ekkor alapította meg a házat, ahol ő maga ad otthont a hátralévő idejükre.

Minden kutya a mennybe jut – ezen az úton szeretné végig kísérni az elhagyott állatokat Sher, aki egy idő után képtelen volt elviselni a sok idős kiskedvencet, akikről már nem akart gondoskodni eredeti családjuk.

Maryland-ben alapította meg a „House with a heart” (Ház szívvel) nevű helyet 2006-ban, ahol ő maga ad otthont a szenior korú ebeknek és cicáknak. Egy nonprofit segítő szervezet keretein belül sikerül fenntartania az intézményt, és csak olyan állatokat fogad, akiknek idős koruk miatt már nincs sok esélyük új gazdihoz kerülni.

– Hálás vagyok minden napért, amit kapnak – mesélte Sher. – Ha odajönnek hozzám az éjszaka közepén, az azt jelenti, hogy még velünk vannak, és ez boldoggá tesz. – A legtöbb tulajdonos a megnövekedett költségekre és energiára hivatkozik, amiért lemond addig elvileg kedvencként tartott állatáról.

– Mindig eszembe jutott, hogy mennyi kínszenvedéssel járt azt a sok idős állatot elhelyezni, új otthont találni nekik. Szörnyen éreztem magam attól, hogy lemondanak azokról, akik szerették a gazdájukat és bíztak bennük, csak azért, mert megöregedtek és már nem volt olyan kényelmes velük élni… –

Sher így saját otthonát alakította át egy teljes munkaidős mennyországgá, és 55 önkéntes segíti az ország minden tájáról érkező szenior korúak ellátását. Különböző az állapotuk és a betegségeik: van, aki demenciával küzd, sokan vakok vagy mozgáskorlátozottak, de mindenki megkapja a megfelelő kezelést és gondoskodást, Sher egyszerűen nem érti, hogy lehetett ezekről a csodálatos élőlényekről lemondani. – Minden reggel kiugrok az ágyból, hogy végre ezekkel a szeretetreméltó állatokkal legyek, akiknek szükségük van rám – mondja. – Szerencsés vagyok, hogy ilyen életem van! –

 

Hasonló cikkek:

Miért fogadj örökbe idős kutyát

Idősek otthona fogadta örökbe az idős kutyát, miután gazdája elhunyt

Egy hölgy hospice házat nyitott saját otthonából és minden haldokló kutyának teljesíti a bakancslistáját

Az amerikai hospice ház a 10 év fölötti menhelyi vagy leadott kutyáknak biztosít boldogságot az utolsó évekre

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: huffingtonpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...