Saját KB bal
Saját KB jobb

Adakozó Kedd – mert adni menő!

November 27-én (Adakozó Kedden) a NIOK Alapítvány sajtóreggelit tartott a „Giving Tuesday”, azaz az Adakozó Kedd mozgalom megismertetése és terjesztése érdekében. Minket egyértelműen meggyőztek, hogy mennyivel jobban hangzik az Adakozó Kedd, mint az őrült vásárlásra buzdító Fekete Péntek!

És, hogy mi is az Adakozó Kedd?

Az Adakozó Kedd (Giving Tuesday) kezdeményezést 2012-ben az Egyesült Államokban hívták életre a Black Friday és Cyber Monday „ellensúlyozásaként”. Az Adakozó Kedd arra buzdítja az embereket, hogy ezen a napon mindenki cselekedjenek valami jót: menjen önkénteskedni, a számára felesleges, de másnak nélkülözhetetlen holmikat ajándékozza a rászorulóknak, vagy csak egyszerűen segítsen a szomszéd néninek. Több mint 150 országban ért már célba a kampány, és most a NIOK Alapítvány, mint hazai nagykövet vállalta fel az Adakozó Kedd szellemiségének terjesztését.

A magyarországi kampányhoz számos civilszervezeten, cégen kívül olyan ismert emberek is csatlakoztak, mint Soma, Kiss Gergely, Lengyel Tamás, Steiner Kristóf, Janklovics Péter, Szabó Simon, NoÁr, Lotfi Begi, Bihari Viki, Lakatos Márk.

Adakozó kedd kutyabarát
Fotó: NIOK / Karancsi Rudolf

Idén a NIOK a #nemrólamszól kampánnyal (az  #unselfie „magyarosított” formájával) népszerűsíti az adományozást, mely arra hív fel mindenkit, hogy tegyen valami jót, írja le egy papírra milyen szervezetet támogat vagy milyen segítő cselekedetet vállal, fotózza le magát ezzel, és ossza meg a közösségi felületeken, ezzel is jó példát mutatva.

A #nemrólamszól víruskampányon túl, Budapest számos pontján is zajlanak támogatói események november 27-én, ezekről és a támogatható civilszervezetekről az adakozokedd.hu és az  adjukossze.hu oldalon tájékozódhattok.

Adakozó kedd kutyabarát
Fotó: NIOK / Karancsi Rudolf

 

(Kutyabarát.hu)

Index kép: Kutyabarát.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...