Majdnem lelőtték a kutyát, mert nem akart vadászni

Egy fiatal nő egy ohio-i rendezvényen vett részt, ahol felfigyelt a közelben beszélgető vadászokra. Az egyik férfi épp azt ecsetelte, hogy mivel az egyik kutyája valószínűleg nem lesz jó vadászeb, mert nem akar részt venni a vadászat folyamataiban, le fogja lőni. A hölgy azonnal közbelépett.

 

Valószínűleg csakis a szerencsén múlt a kutya élete, hogy épp ott volt a lány, akinek így volt lehetősége megmenteni őt. Odalépett a vadászhoz, és megkérdezte, hogy a gyilkosság helyett nem lenne-e jobb megoldás, ha új otthont keresnének neki. A vadász beleegyezett, így a hölgy azonnal felhívta az édesanyját, aki otthonosan mozgott a kutyamentés világában.

Azonnal kikerült a kutya fotója és története a közösségi oldalakra, hátha így tudnak neki gyorsan segítséget keríteni. A Hound Rescue and Sanctuary (vadászkutyák fajtamentése) alapítója, Schenley Hutson meglátta a posztot, és azonnal jelezte: ha a vadász lemond a kutyáról, akkor ők azonnal hajlandók gondozásukba venni.

A fiatal hölgy elment a vadász házába az állatért, akit később a Jeffrey névre kereszteltek. Amikor meglátta, hogy valójában kiről van szó, mélységesen megdöbbent. A kutya, akit le akartak lőni, csak mert nem volt lelkes a vadászat iránt, egy mindössze 14 hónapos eb volt, aki egy szalmával kibélelt hordóban élt a ház mellett, és súlyos bolha allergiával küzdött. Félt, de alapvetően nagyon kedves ebnek tűnt.

Jeffrey-t azonnal a fajtamentéshez szállították, állatorvos vizsgálta meg és megkezdték az allergiája kezelését. Azóta ideiglenes befogadóhoz került, ahol kiderült róla: semmi másra nem vágyik, csak hogy mindenki szeresse.

 

Ej vadászok, vadászok:

Boldizsár, akit sérülten küldtek vadat hajtani a vadászok, most végre keresi álomotthonát

Lelőtte a kutyája a vadászatra induló férfit

Egyelőre a helyi vadásztársaság elnöke sem tudja, ki lőhette le a szendrői család kutyáját

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...